BIKE VALACHY BÍLÁ 2022 se posouvá na 11. června

17. 2. 2022 - Kvůli novým nečekaným organizačním okolnostem se přesouvá termín závodu horských kol pro širokou veřejnost BIKE VALACHY BÍLÁ, a to na nový termín na 11. a 12. června 2022. Druhá akce seriálu DATART VALACHYTOUR se bude poprvé konat ve Ski areálu Bílá, kdy se v sobotu 11. června uskuteční dětské závody DATART VALACHYTOUR a závod na krátké a dlouhé trase BIKE VALACHY BÍLÁ. V neděli 12. června pak proběhne Bike festival Bílá pro rodiny s dětmi spojený s testováním kol, měřenými jízdami na singltrailech Bílá a akce pro děti.

Změna termínu BIKE VALACHY BÍLÁ nemá vliv na program akce. „Letos poprvé se bikemaraton uskuteční mimo Velké Karlovice, a to v blízkém Ski areálu Bílá na Frýdeckomístecku. Spolupořadatelem akce je spolek SKI Vítkovice – Bílá, jenž provozuje oblíbené zimní lyžařské středisko a v létě singltrailové tratě. Ski Bílá nabízí lepší zázemí pro parkování i větší zázemí pro pořádání bike festivalu. Od změny si slibujeme větší zájem o BIKE VALACHY BÍLÁ ze strany amatérských účastníků a zejména rodin s dětmi,“ popisuje ředitel DATART VALACHY TOUR Bohuslav Komín.

PŘIHLÁSIT SE NA BIKE VALACHY BÍLÁ


Účastníci letošního BIKE VALACHY BÍLÁ se mohou v sobotu těšit na dětské závody pro kategorie už od nejmenších na odrážedlech až po mládež do 16 let. Hlavní závod se startem v poledne proběhne na 23 kilometrů dlouhém okruhu s převýšením 650 metrů. Na trase se účastníci dostanou na česko-slovenskou hranici (Kelčovské sedlo) a v závěru okruhu si sjedou singletrailový sjezd na Bílé.

Součástí víkendového programu bude spousta aktivit pro rodiny s dětmi - zbojnické stezky, jízdy dovednosti, pump trackové ježdění, které připraví Ski Bílá. Zábavný program pro děti připravujeme ve spolupráci s letním a lanovým parkem Na Bílé.

Na BIKE VALACHY BÍLÁ je možné se hlásit už nyní a je možné věnovat účast na závodu i jako dárek zakoupením voucheru.