BIKE VALACHY - předzávodní informace

28. 8. 2020 - BIKE VALACHY 2020 je vyznačen! Hlavní závod značili dospělí, dětské závody značily děti. Přinášíme informace, které vám pomohou si přeložený závod užít a zvládnout ho bez problémů! Prezence do dětských závodů začíná v 8 hodin, pro dospělé od 9:30 hodin.


BIKE VALACHY 2020 se kvůli okolnostem, jež nás provází už od poloviny března, museli pořadatelé přesunout na konec prázdnin. Závod se nakonec uskutečné zcela v původní podobě. Proběhnou jak děstké závody dopoledne, tak hlavní závod se startem ve 12:30 hodin na trati 50 kilometrů, tak se startem ve 12:40 hodin na trati 25 kilometrů.

Na trase BIKE VALACHY došlo oproti loňsku ke dvěma změnám. Už je průjezdný vrchol Vysoká, takže přibylo bikování ????‍♂️ a lehce se zvedlo celkové převýšení. Trasa byla loni zasypány stromy, které už na trati nejsou. 

Druhá změna čeká na cyklisty za druhou občerstvovačkou na cca 20. kilometru. Technicky náročný bahnitý sjezd od Súkenické do údolí jsme zjednodušily a nejtěžší část se objíždí po pěkné lesní cestě s podkladem z jehličí ????

Občerstvovací stanice budou na 10. kilometru těsně před hřebenem "Na Pálenici" a na 18. kilometru za Třeštíkem u rekreační chaty Celnica. Budou vybaveny vodou, ionťákem, ovocem, rozinkami, hořčíkovými tabletami. Menší občerstvení, voda a ionťák, bude při průjezdu do 2. kola okolo Galiku, tedy na 25. kilometru.

Vzhledem k nařízením ministerstva zdravotnictví prosím nezapomeňte přivézt sebou COVID prohlášení. Vyzýváme všechny účastníky, aby se zúčastnili závodu pouze, pokud jste skutečně zdraví! A týká se jak závodníků, tak i jejich doprovodu.

Děkujeme!

Pořadatelský tým VALACHY TOUR