Odložený závod Bike Valachy ve Velkých Karlovicích se uskuteční 29. srpna

19. 8. 2020 - Cyklistický závod Bike Valachy ve Velkých Karlovicích bude! Tradiční akce seriálu Valachy tour byla v letošním roce z obvyklého červnového termínu mimořádně přeložena na později. Závod se uskuteční v sobotu 29. srpna. 

„Volná místa ve startovní listině stále jsou a při registraci do 21. srpna mohou sportovci využít zvýhodněné startovné. Srdečně zveme všechny, kteří si chtějí užít krásnou valašskou krajinu s jejími členitými terény a malebnými výhledy, k tomu i tradičně skvělou atmosféru a kvalitní organizační zajištění,“ láká prezident Valachy tour Vladimír Sušil. Na startu nebude chybět obhájce loňského vítězství Jan Jobánek nebo dvojnásobný vítěz celé Valachy tour, rovněž zkušený biker Petr Šťastný.

Závodníci si opět mohou vybrat ze dvou tras v délce 25 a 50 kilometrů, k tomu se uskuteční i doprovodné dětské závody na kratších tratích. „Vše je organizačně přizpůsobeno tak, abychom vyhověli bezpečnostním a hygienickým opatřením. Start i cíl je jako vždy u hotelu Galik, jehož zázemí mohou účastníci využít k občerstvení i odpočinku,“ dodává Vladimír Sušil.

Závodní trasa opět povede od hotelu Galik přes osadu Miloňov na hřeben Vsetínských Beskyd a kolem rozhledny Čarták přes Třeštík se pak vrátí zpět do údolí. V hlavním závodu na 50 km závodníci projedou tuto trasu dvakrát a zdolají tak převýšení 1 600 metrů. Pro méně zdatné cyklisty je ideální kratší trasa s pouze jedním okruhem.

Pro děti budou dle věku připraveny závody v sedmi kategoriích – od 100 metrů pro děti do čtyř let až po 8 kilometrů pro nejstarší školáky.

V rámci doprovodného programu bude u hotelu Galik připraveno test centrum ORBEA, v němž si zájemci mohou bezplatně testovat kola této španělské značky. V případě zájmu je možné s těmito koly odjet i závod. Cyklomira Lukov bude zajišťovat i základní servis kol, výhodné nabídky či testování nabídnou také další partneři.