Krátkého Valachy Mana vyhrál Petr Vabroušek

24. 7. 2020 - První den Valachy Mana už zná své medailisty. Absolutním vítězem závodu na krátké trase se stal Petr Vabroušek, nejúspěšnější český Ironman. Právě on mimochodem vyhrál vůbec první ročník, který se konal přesně před deseti lety.

"Nečekal jsem, to neměl jsem žádné ambice, prostě jsem si to jen chtěl užít. Mojí doménou jsou dlouhé ironmanské trasy a tyto sprinty beru hlavně jako zábavu. Ale plavalo, jelo i běželo se mi dnes výborně, tak jsem věřil, že budu vepředu. To, že jsem vyhrál, bylo příjemné překvapení. Byla tu řada silných sportovců," pochvaloval si Petr Vabroušek.

Obvykle se na Valachy Manovi účastní dlouhé trasy. Krátkou tentokrát zvolil, aby mohl být k dispozici při sobotním závodu svým svěřencům, kteří se právě účastní jeho Triatlonového kempu v blízkém Spa hotelu Lanterna a sobotním závodem svůj trénink završí. "Druhým důvodem je, že nejsem silný na horském kole, závodím na silničce. A za týden mě čeká Mistrovství ČR, tak jsem nechtěl riskovat," dodal Petr Vabroušek, který opět ocenil atmosféru závodu i jeho zajištění. 

"Za těch deset let, co sem jezdím, přibylo lidí, přidala se dlouhá trasa, celé to narostlo, ale atmosféra a pořadatelské zajištění jsou stále skvělé. Valachy Man má dlouhodobě nastavenou velmi vysokou laťku," uzavřel Petr Vabroušek.

Trasu 240 metrů plavání, 12 km kola a 3,5 km běhu zajel v čase 0:45:35. Druhý skončil Kryštof Bursa a třetí Jiří Souček, 

Mezi ženami zvítězila Alena Losertová v čase 0:55:32 před Monikou Kadlecovou a Ditou Ryškovou.

Kompletní výsledky najdete zde.

Dopoledne se uskutečnily i tradiční dětské závody, do nichž se zapojily desítky malých sportovců.

V sobotu 25. 7. pokračuje Valachy Man hlavním závodem na dlouhé trase a závodem štafet. Zúčastní se jej i zástupci české i slovenské triatlonové špičky.