NOČNÍ STOPA VALACHY 2020 bude na běžkách!

6. 2. 2020 - Večerní kontrola trasy závodu, debata s rolbaři běžkařských stop i se znalci místních podmínek pro běžkování přinesla pozitivní zprávu - NOČNÍ STOPA VALACHY se odjede na běžkách! Ve Velkých Karlovicích napadlo dostatek sněhu, přes noc i mrzlo a předpověď počasí slibuje další sněhovou nadílku.

Na pořadatele a hlavně na běžkaře se tak usmálo v této nepředvídatelné zimě štěstí a ve Velkých Karlovicích se tedy minimálně jeden tradiční běžkařský závod uskuteční.


Jaká je situace ve stopě?

Dnes (ve čtvrtek 6. 2. 2020) vyjede na louky mezi Galikem, Razulou a Machůzkami skůtr a možná i lehčí běžkařská rolba. Celá trasa závodu bude nejdříve upravena deskou, aby byl sníh stlačený a nerozjezdil se hned, následně dojde četou pořadatelů s lopatami k doházení sněhu na lesním úseku za hotelem Galik a k přípravě sněhu na sobotní závod u přejezdů cest.

Stopy pak budou zejména v pátek projety rolbou, a protože je na pátek předpověď dalšího sněžení a mrazu, budeme ještě stopy upravovat v pátek v noci či v sobotu nad ránem.

Trasa závodu bude upravena, pojedou se dva šesti a půl kilometrové úseky od hotelu Galiku směrem do Karlovic okolo Razuly, po loukách až k Machůzkám. Mapu závodu dospělých si můžete prohlédnout ZDE, dětské závody zůstávají ve své původní podobě.

Vzhledem k nejasným podmínkám, které v posledních dnech panovaly, jsme se rozhodli prodloužit možnost registrace na závod až do pátečního večera, při platbě kartou máte navíc levnější startovné.

REGISTRACE DOSPĚLÉHO  //  REGISTRACE DÍTĚTE

Těšíme se na vás!