Aktuálně ze stopy: v údolí i na hřebenu se běžkuje, lesní úseky nejsou sjízdné

28. 1. 2020 - Jak to vypadá aktuálně se sněhem v terénu? Vydali jsme se do stopy ve Velkých Karlovicích a okolí a přitom otestovali také bezúdržbové běžky YOKO, které si můžete sami vyzkoušet před i během závodu.


Trasy v údolí i na hřebeni

V okolí hotelů Resortu Valachy leží kolem 8 cm sněhu, stopa byla strojově upravena na začátku minulého týdne, ale stále podrží. 

Nemusíte se tak bát vydat po části žluté turistické značky od "Pod Bařinkou" k Horalu, po modré od Horalu k Babské, nebo po červené od Horalu k "Partyzánovi" (pomník SNP).

Hřebenovky jsou na tom s 10-15 cm lépe, pozor si dejte jen na lesní úseky. Od "Partyzána" se můžete vydat na pěknou trasu až k Třeštíku, která byla taktéž upravena začátkem minulého týdne



Bude NOČNÍ STOPA VALACHY na sněhu?

Pokud počasí vydrží (a věříme, že vydrží - od půlky příštího týdne má v Beskydech opět sněžit), bude se závod ve Velkých Karlovicích konat na běžkách. Je možné, že místo avízované trasy zvolíme tu, kterou jste mohli před dvěma lety běžet (tedy bez hůře sjízdných lesních úseků): od Galiku k Machůzkám, před benzinou s obrátkou zpět ke Galiku.

V případě, že by se počasí zhoršilo a sněhová pokrývka by neumožnila běžkovat, bude se konat 10 km závod s intervalovým startem v běhu. Trasa by potom vedla od Galiku po šotolině na Lanternu a Miloňovou, poté po cyklostezce Bečva zpět ke Galiku.

O tom, jakou formou bude závod probíhat, se dozvíte na webu nebo facebooku, přehlášeným do série VALACHY TOUR také e-mailem.


Aktuální situaci o sněhových podmínkách můžete sledovat na oficiálních stránkách obce.