Mám ráda kopce na Valašsku, říká vítězka Valachy tour Lucie Skřivánková

23. 10. 2019 - rozhovor_stastnyVítězství na Valachy tour se letos podařilo obhájit i v ženské kategorii. Vítěznou valašku si z Velkých Karlovic odnesla už podruhé Lucie Skřivánková. "Je to pro mě skvělý úspěch, který pro mě opravdu hodně znamená. Věřím, že se pokusím obhájit příští rok i po třetí," vyznala se Lucie Skřivánková.

Jak se cítíš jako dvojnásobná vítězka celého seriálu? 

Ano jsem dvojnásobnou vítězkou a mám neskutečnou radost. Strašně jsem si přála vítězství obhájit. Nebylo to vůbec nic jednoduchého a doufám, že příští rok se podaří hattrick :)

Který ze závodů byl z tvého pohledu nejlepší a nejvíce tě bavil?

Budu se opakovat jako loni, ale nejvíce mě bavil triatlon. Je to prostě TOP ze všech závodů, kde si to opravdu užívám. Letos jsem vynechala po minulé zkušenosti běh na lyžích, protože mi to úplně moc nešlo. V tomto sportu asi raději zůstanu jako výletník kochající se zasněženou krajinou. Na Bike Valachy jsem si věřila asi nejvíce. To je totiž má priorita, i když se snažím dělat všechny sporty. Ostatní jsem šla víceméně na účast a když se podaří i dobrý výsledek, tak tím líp. Vlastně kromě Běhej Valachy jsem byla na každém závodě na bedně, což je super.

Závěrečný Běhej Valachy jsi si už jen hlídala pořadí a hlavní soupeřku Moniku Kadlecovou?

Ano, závěrečný závod Běhej Valachy už jsem si jen hlídala, aby nedostala více bodů po mě druhá Monika Kadlecová. Někde v půlce mě předběhla. Tak jsem se snažila ji dohnat a pak se jí držet.

Kam do svého žebříčku úspěchů řadíš vítězství na Valachy tour?

V mém žebříčku úspěchů je Valachy Tour na druhém místě po Obr Drásalovi. Obr je velká výzva a bylo to přece jenom mistrovství ČR v ultramaratonu.


Je těžší uspět v takovém různorodém seriálu nebo spíše třeba na Obr Drásalovi?

To je hodně těžká otázka. Vidím to asi takhle: Obr je jen jeden závod, který jedete cca 10 hodin a musíte se v ten den na sebe stoprocentně spolehnout. Dobře se připravit a jet s tou myšlenkou, že v 5:30 odstartujete a budete v cíli kolem 16. hodiny. Je to hodně o hlavě. Ve Valachy tour se vám jeden závod nepodaří a víte, že to máte možnost dohnat ještě jinde. Ale zase na každý závod přijede velká konkurence, která se zrovna na tu danou disciplínu specializuje. Je tak hodně těžké všude uspět. Mně se to letos vcelku podařilo a jsem za to strašně ráda. 

Mám celý seriál moc ráda, patří mezi mé oblíbené, dalo by se říct nejoblíbenější. Krajina na Valachách je krasná a kopcovitá. A taky musím uznat, že máte opravdu hezké a praktické ceny pro závodníky, kteří se umístí na bedně. Nevím o žádném závodě ani seriálu, kde by bylo víc. Moc za tohle všechno děkuji organizátorům.

Děkujeme za rozhovor.


NÁŠ TIP: Přečtěte si rozhovor s Petrem Šťastným, vítězem celého seriálu Valachy tour mezi muži.