První den VALACHY MANa: vyhrál Jan Kundrát

2. 8. 2019 - První část VALACHY MANa je po pátku 2. srpna za námi. Letos poprvé jsme náš triatlonový závod rozdělili do dvou dnů v zájmu většího komfortu pro závodníky a také aby bylo možné navýšit startovní listinu. Přesto bylo opět předem vyprodáno.

Páteční den u vodní nádrže Na Stanoch neboli Balaton v Novém Hrozenkově byl zasvěcen závodům dětí a závodům dospělých na krátké trase.

Výsledky najdete již nyní zde.

Děti tradičně přijely v hojném počtu, celkem se jich zapojilo na 350. Zatímco nejmenší děti se utkaly jen v běhu, školáci již poměřili síly v klasické triatlonové kombinaci plavání – kolo – běh.

Odpolední čas pak ovládly závody dospělých na krátké trase, která obnášela 240 metrů plavání, 12 km horského kola a 3,4 km běhu. Mezi 305 závodníky dosáhl nejlepšího času Jan Kundrát (44:43 minut), ženskou kategorii ovládla Šárka Půstová(49:57 minut).

V sobotu 3. srpna pokračujeme závodem štafet a závodem jednotlivců na dlouhé trase. Vzhledem k dopravním omezením na trase mezi Vsetínem a Velkými Karlovicemi doporučujeme naplánovat si cestu na místo konání s časovou rezervou.