Po nemoci, ale ve skvělé formě: vítězem BIKE VALACHY je Jan Jobánek

15. 6. 2019 - Vítězem závodu BIKE VALACHY se v sobotu 15. června ve Velkých Karlovicích stal Jan Jobánek. V napínavém souboji nakonec překonal dalšího velkého favorita Petra Šťastného. Třetí byl Michael Zeťák, mezi ženami zvítězila Lucie Skřivánková.

"Trať byla zatím nejtěžší, jakou jsem tady jel, ale byla spravedlivá a mně perfektně sedla. Ani vedro nakonec nebylo tak strašné a na druhé kolo se dokonce zatáhlo," pochvaloval si Jan Jobánek v cíli, kam dorazil s časem 2:14 jako vítěz.

Celý květen přitom ze zdravotních důvodů netrénoval. O to větší byla jeho spokojenost s výsledkem. "První kolo se mi nejelo moc dobře, za Petrem Šťastným jsem trochu trpěl, ale pak jsem to na něj v druhém kole ve stoupáním zkusil a vyšlo to. Jsem rád, že jsem zdravý a můžu zase jezdit, užíval jsem si to," dodal Jan Jobánek.

Sobotní závod provázelo velmi teplé a slunečné počasí, přesto se bikeři nenechali odradit. Do závodu dospělých na krátké (25 km) a dlouhé (50 km) trase nastoupilo 260 sportovců, do dětských závodů se zapojily další dvě stovky malých účastníků. 

Výsledky najdete již nyní na webu zde.