Fotogalerie z testování skialpů a nočního závodu na Razule

20. 1. 2019 - Připomeňte si atmosféru testování skialpinistického vybavení značky Dynafit i podvečerní hobby závod při měsíčku, které se uskutečnily v sobotu 26. ledna 2019 ve Ski areálu Razula.

O testování skialpů byl již od rána na Razule veliký zájem, během dne si vyzkoušelo vybavení Dynafit 75 lidí.

Do nočního závodu se předem přihlásilo 37 zájemců, na start se nakonec postavilo 20 skialpinistů - 16 mužů a 4 ženy. Startovalo se bez lyží, pro které si doběhli po cca 30 metrech. Trasa závodu vedla podél sjezdovky Razula až na její vrchol, kde si soutěžící sundali tulení pásy. Následoval sjezd do poloviny sjezdovky Razula, kde trasa vedla "do tmy" na louku vedle sjezdovky, kterou bylo potřeba obkroužit. Posledním úsekem byl sjezd do prostoru startu a cíle vedle Bistra Razula.

Závod se jel na 2 kola, do cíle se dostalo 15 mužů (z toho dva 14letí chlapci) a 2 ženy. Ostatní buď zradila technika nebo zvládli jen jedno kolo závodu. Výsledky nočního závodu Skialp při měsíčku zde.

Na startu se objevili jak zkušení skialpinisti, třeba Milan Damek z Kilpi racing teamu nebo Lukáš Jasenský z Uherského Brodu, tak také začátečníci (někteří se dokonce na skialpy postavili vůbec poprvé v den závodu).

Nejlepší ženy, muže i dva nejmladší účastníky pak čekaly na stupních vítězů odměny od zlínské prodejny skialpového vybavení SP SPORT a sportovní kompresní podkolenky CEP.