V sobotu 16. června se jede již pošesté BIKE VALACHY, registrujte se včas

7. 6. 2018 - Již o víkendu startuje ve Velkých Karlovicích šestý ročník závodu horských kol BIKE VALACHY! Připraveny jsou již tradičně trasy pro děti i dospělé (s upravenými trasami závodu), start od hotelu Galik, při registraci do 14. 6. zvýhodněná cena startovného.


POZOR! Vyhraďte si na cestu do Velkých Karlovic dostatek času: mezi Vsetínem a Velkými Karlovicemi je na dvou místech řízena doprava semafory.

Závody dospělých

  • BIKE DLOUHÁ – maraton horských kol na 38 km, převýšení 1300 metrů
  • BIKE KRÁTKÁ – valašská fitness trasa po krásách valašských Beskyd na 20 km, převýšení 660 metrů

POZOR! Oproti loňskému závodu byla upravena trasa: na základě poznatků od zkušených cyklistů byly vyjmuty těžké technické sjezdy - detailnější mapa, harmonogram a propozice závodu  zde.

Výškový profil dlouhé trati závodu, krátká trať začíná na 18 km a výškový profil je poté shodný.


Vítězové si mezi sebe rozdělí Prize money Hello Bank 15 tisíc korun a hodnotné dárky od sponzorů.

Dětské závody

Pro děti budou dle věku připraveny závody v sedmi kategoriích na různě dlouhé vzdálenosti – od 100 metrů pro děti do čtyř let (kteří se mohou na start postavit i na odrážedlech) až po 8 kilometrů pro nejstarší školáky do 16 let).

Doprovodný program

Již tradičně je připraven také bohatý doprovodný program vč. prodejních stánků našich partnerů:

  • Testovací centrum  horských kol Specialized (k testování 11 pánských a 4 dámská kola) + předzávodní servis od Extrem sport Zlín
  • Sportovní oblečení KILPI
  • Kompresní sportovní ponožky a vybavení CEP
  • Sportovní brýle REBORN
  • Sportovní čepice Rittual
  • Dětská zábavná elektronika Gogen MAXIPES FÍK

Závod zvěční profesionálové z NIKON, průběžné výsledky závodu můžete sledovat na televizorech PHILIPS.

Získejte zvýhodněné startovné

Registrujte se do závodu online, uhraďte kartou do 14. 6. a zaplaťte za start jen 400 Kč (při platbě na místě je registrace za 500 Kč). U dětí je zvýhodněná cena symbolických 50 Kč (při platbě na místě je start za 100 Kč).

VALACHY TOUR plná příběhů

Překonali jste díky sportu osobní nebo zdravotní problém? Pomohli jste v průběhu závodu Valachy tour řešit nějakou závažnou situaci? Vybavuje se Vám popřípadě i jiný příběh spojený s Valachy tour? Podělte se o tento příběh s námi.

Stačí poslat stručný příběh osoby, která se zúčastní jakéhokoliv dílu seriálu tour de Valachy. S vybraným sportovcem bude natočeno video, ve kterém bude popsán jeho příběh. Navíc vybraný sportovec dostane ceny od společnosti GoGEN, které budou sloužit pro trénink nebo regeneraci před dalšími závody.

Přihlášky lze zasílat formou stručného obsahu příběhu včetně kontaktu na závodníka na e-mail: pribeh@gogen.cz, do předmětu pak uveďte díl seriálu VALACHY TOUR, které se nominovaný sportovec zúčastní.

A pozor! Nezapomeňte se už nyní registrovat i do dalšího závodu Valachy tour – do legendárního triatlonu VALACHY MAN, který se koná v pátek 3. srpna na Balatonu v Novém Hrozenkově. Připraveny budou opět dvě trasy různé náročnosti s kombinací plavání, kola a běhu. Delší trasu je možné absolvovat i ve štafetě. A samozřejmě nebudou chybět ani dětské závody. VALACHY MAN bývá tradičně vyprodán, proto doporučujeme neváhat a registrovat se už nyní.