Absolutní vítěz Martin Holiš: Baví mě všechny závody tour

23. 10. 2017 - Ještě předloni čtvrtý, loni druhý a letos konečně zlatý - takový byl postup Martina Holiše seriálem VALACHY TOUR. Třiačtyřicetiletý sportovec z Valašského Meziříčí letos nasbíral 4 180 bodů, což mu již před posledním závodem Běhej Valachy pojistilo jisté vítězství. Od druhého v pořadí jej dělilo 400 bodů.

„Hlavní disciplínou“ Martina Holiše jsou běžky, je také trenérem mladých běžců na lyžích, mimo jiné i juniorské reprezentantky Terezy Tvarůžkové. A jak hodnotil svoje vystoupení na VALACHY TOUR 2017?

Můj nejlepší výsledek ze závodů Valachy tour
První místo hned v prvním závodu - v Noční stopě Valachy. V dalších závodech jsem byl vždy v první desítce, nejhůř desátý v závodu Běhej Valachy.

Nejtěžší závod ze seriálu Valachy tour
Všechny závody seriálu jsou těžké. Asi nejvíc mi ale dal zabrat duatlon.

Můj nejoblíbenější závod 
Zase se budu opakovat – všechny. Vyhovuje mi, že seriál zahrnuje všechny disciplíny, kterým se během roku věnuji – běžkám, horskému kolu a běhu.

Jak dlouho se Valachy tour účastním
Letos jsem se účastnil počtvrté. Poprvé jsem se ve Velkých Karlovicích ocitl díky tomu, že se mi o závodech zmínili kolegové sportovci. Jsem konzervativní, rád se vracím tam, kde se mi sportuje dobře. Pokud to zdraví dovolí, určitě se potkáme i příští rok.