VALACHY MAN 2012: podívejte se, jak probíhal loňský ročník minitriatlonu

22. 7. 2013 - Minitriatlon VALACHY MAN má již několikaletou tradici. Původně firemní závod zaměstnanců společnosti HP TRONIC se pro velký zájem postupně otevřel firemním partnerům a následně také široké veřejnosti. Postupně si získává čím dál větší oblibu a loni již přilákal na čtyři sta závodníků i štafet včetně dvou hvězdných sportovců: olympionika Lukáše Bauera a předního českého triatleta Petra Vabrouška.

Oba podle očekávání skončili na předních příčkách. Lukáš Bauer, nejlepší český běžec na lyžích, obsadil druhé místo. Petr Vabroušek, který je nejlepším českým triatletem na dlouhých tratích a týdnem před VALACHY MANem získal titul mistra České republiky, byl třetí. Vítězství jim "vyfoukl" terénní triatlet Jiří Klíma.

Pro mě byla velká čest s nimi závodit. I když se specializují na jiné tratě, mají jako profesionálové obrovskou výkonnost, takže si svůj úspěch stavím hodně vysoko,“ pochvaloval si Jiří Klíma, který je specialistou na terénní triatlon a v tuzemsku již posbíral řadu úspěchů. „Trať byla krásná, zázemí parádní. Pokud mi příští rok vyjde termín, rád přijedu zase,“ dodal Jiří Klíma, který vyhrál v čase 36:15 minut. Závodilo se na trase, které je v letošním ročníku 2013 označena jako "krátká".

  

Spokojený byl také Lukáš Bauer, jenž závod absolvoval v rámci své letní přípravy. „Užil jsem si to, závod byl super, se skvělou atmosférou a překvapilo mě, kolik lidí se ho zúčastnilo. Krátké tratě, jaké má VALACHYMAN, nejsou úplně obvyklé, ale na druhou stranu je to právě dobrá cesta, jak triatlon udělat dostupným veřejnosti,“ zhodnotil Lukáš Bauer. Díky účasti na VALACHYMANovi se poprvé podíval do Beskyd. Pár dnů před závodem relaxoval i s rodinou v hotelu Horal ve Velkých Karlovicích.

Vítězkou ženské kategorie se stejně jako v roce 2011 stala Lucie Javorová z Hvozdné.

Triatlon VALACHYMAN 2012 obnášel plavání na 250 m v přírodní nádrži Na Stanoch, cyklistickou část v délce 12,1 km a běh na 3,6 km. Nejlepší sportovci byli odměněni cenami od společností Cetelem, Nutrend a od Resortu Valachy Velké Karlovice. Během závodu byl připraveno také vyžití pro děti, rodiče se zase mohli seznámit s nejnovějšími technologiemi TV a foto se značkami LG a Nikon.

DOPORUČUJEME:

Kompletní zprávu o průběhu závodu VALACHY MAN 2013 si můžete přečíst zde.

Přečtěte si také rozhovory s Lukášem Bauerem a Petrem Vabrouškem. Celkové výsledky VALACHY MANa 2012 najdete zde.

Atmosféru loňského ročníku zachycují také zdařilé fotogalerie, mj. od partnera akce - Nikonu.

Přečtěte si také reportáž z ročníku 2011 zde.