Tipy pro diváky: kde sledovat závodníky

11. 7. 2013 - Trať závodu BIKE VALACHY je vedena tak, že diváci mohou vidět závodníky projíždět třikrát v docházkové vzdálenosti startu a cíle. Diváci, kteří dorazí na kole či s kolem, zvládnou bez problému zhlédnout závodníky dokonce čtyřikrát.

Přehled doporučených, divácky zajímavých míst

Start
Prostor startu ve Ski areálu Razula.

Divácké místo 1
Závodníci na delší trati se smyčkou přes Benešky vrátí do údolí Hanzlůvka, odkud začnou stoupat pod Vysokou. Toto místo je od startu vzdáleno 1,5 km. První závodníci by se zde mohli objevit přibližně 40 minut po startu.

Divácké místo 2
Závodníci se divákům ukážou v údolí Léskové také při průjezdu pod hotelem Horal a dále údolím Dynčák. Toto místo je od startu/cíle závodu vzdáleno 3 km. Ideálním dopravním prostředkem do této divácké zóny je kolo (snadná dostupnost po cyklostezce Bečva).


Divácké místo 3
Ideálním místem pro diváky je závěrečný hang sjezdovky Razula, který tvoří přírodní tribunu s výhledem na cílový prostor. Dojezd do cíle uvidíte téměř z ptačí perspektivy. Kolem sjezdovky Razula je také několik dalších míst, kde lze závodníky sledovat v atraktivních úsecích závěrečného sjezdu do cíle.

Přijďte povzbudit největšího favorita, olympijského vítěze Jaroslava Kulhavého, ale i jeho soupeře a další účastníky a vytvořit tak skvělou atmosféru závodu!

Prosíme, mějte na mysli, že závod se koná na území CHKO Beskydy. Prosíme, dodržujte, pravidla chování v CHKO, neodhazujte odpadky, nevstupujte mimo značené turstické trasy, buďte opatrní na sebe a ohleduplní k závodníkům i dalším návštěvníkům hor. Děkujeme.