Zapojte se do Bike Valachy, závodit budou i děti

22. 6. 2016 - Start další akce seriálu VALACHY TOUR se blíží. Zapojte se do závodu BIKE VALACHY, který se uskuteční v sobotu 9. července ve Velkých Karlovicích a zažijte atmosféru oblíbené sportovní akce pro celou rodinu v krásné přírodě Beskyd.

Start i cíl je tradičně u karlovického hotelu Galik, který slouží jako zázemí pro většinu závodů VALACHY TOUR. Dospělí závodníci mají na výběr dvě trasy: delší varianta činí 45 km s převýšením 1 600 m a i díky četným terénním a trailovým pasážím je skutečnou výzvou pro zdatné sportovce. Lehčí trasa nabídne 20 km a 700 m převýšení. Vítězové si mezi sebe rozdělí finanční odměny 15 tisíc korun a hodnotné dárky od sponzorů. Každý startující v kategorii dospělých navíc obdrží bidon limitované edice od společnosti Specialized.

Připraveny budou také tradiční a oblíbené dětské závody na kratších tratích od 100 metrů do 8 000 metrů v sedmi věkových kategoriích. Při přihlášení předem činí startovné symbolických 50 Kč, každé dítě v cíli za odměnu dostane perníkovou medaili.


V rámci doprovodného programu bude otevřeno testovací centrum Specialized s možností půjčit si k vyzkoušení nejnovější modely této značky. K dispozici budou také služby autorizovaného prodejce SPECIALIZED - EXTREM SPORT Zlín na kontrolu a servis kol. Účastníci si mohou otestovat sportovní hodinky TomTom s GPS modulem a měřičem tepu přímo v hodinkách nebo svěřit unavené svaly do péče fyzioterapeutů v mobilním masážním studiu.

Registrovat on-line se můžete zde, při přihlášení předem platí zvýhodněné startovné, registrace bude možná i na místě. Zajímavou osobností na startu bude mj. Jan Hruška, jediný Čech pyšnící se ziskem růžového trikotu z legendárního Gira, sportovci se tak po závodu mohou těšit i na krátkou besedu.

Seriál VALACHY TOUR, jehož pořadatelem je Resort Valachy Velké Karlovice, zahrnuje letos pět závodů různých disciplín. Po BIKE VALACHY se chystá na 5. srpen triatlon VALACHY MAN a v říjnu BĚHEJ VALACHY. Jednotlivé závody jsou bodově propojeny, kromě dílčích výsledků jsou tak na závěr vyhlašováni a odměňování i absolutní vítězové a to i mezi dětmi. Hlavními partnery BIKE VALACHY jsou Cetelem, Specialized, Nikon, Euronics, Klimatex, Birell, TomTom, Enervit, Philips, Kofola a GoGEN, mediálním partnerem Deník.