Paralympik Hetmer málem porazil svého vodiče

9. 5. 2016 - Zrakově postižený lyžař Patrik Hetmer se s úspěchem zúčastnil VALACHY DUATLONU. I se svým vodičem Mirkem Máčalou se postavil na start náročné trati a pomohl k vytvoření českého rekordu v počtu účastníků duatlonu. Jak prožíval svůj druhý start na duatlonu si můžete přečíst v jeho reportáži z valašských kotárů.

"Na závod jsem byl natěšený, konečně nám skončilo měsíční období gaučingu a začala tvrdá příprava na další zimu. Den před závodem jsem doma zažil ostrou hádku. Nohy začaly protestovat, že jsem debil, že do toho v podstatě bez většího tréninku jdu, ale hlava si šla za svým.

V úvodní běžecké části jsem se cítil dobře, dokonce jsem skoro o minutu utekl svému vodiči. Pak jsem na kole čekal, kdy mě dojede.

Místy jsem si myslel, že mi lesáci zapřáhli za kolo nějakou kládu. Sjezdy, které zrovna nemusím, jsem jel skutečně opatrně a pomalu, takže se zpětně omlouvám všem, které jsem brzdil a kteří mě tam proklínali.

Mira mě nakonec dojel až těsně před depem, ve kterém jsem byl fakt rád, že ho mám. Nemohl jsem totiž najít druhou botu. Prostě mi vyběhla ze zorného pole a jestli to někdo natočil, tak jsem fakt borec na konec s palcem dole.

Druhý běh už byl v mém podání o morálu, který jsem dvakrát ztratil a přešel do chůze. Nakonec jsme s Mirou doběhli bok po boku. Podle výsledného času jde poznat, že se startovní pole zkvalitňuje. Čas jsme měli o 9 minut lepší, než při posledním startu, ale umístění bylo téměř shodné.

Neskutečně mi pomohli na kole diváci. Když už jsem mlel z posledního, najednou se tam objevila skupina maskovaných fandů a to bylo lepší než kdejaký nakopávák. I když to byla na začátku přípravy dřina jak prase, tak určitě přijedeme zase!"

Patrik Hetmer má v plánu i všechny zbylé závody VALACHY TOUR, takže s ním můžete poměřit síly již na BIKE VALACHY 9. července!

Patrik Hetmer - https://www.facebook.com/PatrikHetmerAlpskeLyzovani/