Jak proběhne VALACHY DUATLON 2016

5. 5. 2016 - Už nyní se dá téměř s jistotou hovořit, že VALACHY DUATLON 2016 se stane největším duatlonovým závodem z Česku. V průběžné startovní listině, kterou najdete na webu, je 255 dospělých závodníků a 229 dětí! V článku se dočtete, jak si druhý závod seriálu VALACHY TOUR užít co nejlépe a bez zbytečných stresů.

V propozicích závodu se dozvíte vše důležité o závodu. Najdete tam popis trati, informace o tom, co najdete ve startovním balíčku - Energetické tablety Enervit GT, knoflíkové baterie GoGEN, plechovku energetického nápoje Red Bull a další dárky od partnerů VALACHY TOUR 2016.

I VALACHY DUATLON má svá pravidla. Proto nezapomeňte na cyklistickou helmu, kterou musíte mít připnutou. Kolo doporučujeme horské, běžecké boty trailové. Nezapomeňte, že v depu se kolo vede, nesmí se na něm jet, jinak vám hrozí penalizace.

Na trati potkáte na pět desítek pořadatelů, o vaše bolístky se postarají záchranáři z Rescue node z Valašského Meziříčí. Trasa je značena červenými šipkami na bílých tabulkách a "mlíkem". Na náročnějších místech jsou pak pořadatelé.

Doporučujeme všem, zejména účastníkům dětských závodů, aby přijeli na místo včas. Zaparkujte na velkém parkovišti u Razuly. K hotelu Galik nevjíždějte autem. Není tam možné během závodů parkovat, ani v těsném okolí. Prosím respektujte pořadatele a to, že se akce odehrává v krásné přírodě Beskyd. Součástí Chráněné krajinné oblasti Beskydy jsou totiž i louky v blizkosti hotelu Galik.

Samotná registrace, respektive vydávání startovních čísel probíhá v zázemí hotelu Galik. Vzhledem k velkému počtu dětských účastníků, začíná registrace dětí už v 8 hodin. Start dětských závodů je naplánován na 9:30 hodin. Veškeré informace o dětských závodech.

Registrace dospělých začíná v 10 hodin, hromadný start závodu dospělých je ve 13 hodin. Plánovaný harmonogram celého dne.

Trasa závodu vede valašskou krajinou, po valašských kotárech. Na běhu si užijete lesní pěšinu i běh potokem, na cyklistické trati i místa s krásnými výhledy do údolí Vsetínské Bečvy či oblíbenou turistickou trasu okolo rozhledny Miloňová.

Průběžná startovní listina VALACHY DUATLON 2016.

On-line registrace končí v pátek 6.5.2016. Možnost přihlášení do závodu bude ještě přímo v den závodu 7.5.2016 do 12 hodin v zázemí hotelu Galik.