Šanci vyhrát na VALACHY TOUR má každý!

8. 4. 2013 - Nový seriál čtyř závodů pro veřejnost - VALACHY TOUR, který startuje 28.4. v krásné přírodě Velkých Karlovic a blízkého okolí, nabízí kromě sportovních zážitků a zábavy také množství atraktivních cen. Mezi nejatraktivnější patří prize money vypsané na každý závod. Na celkového vítěze mužské i ženské kategorie čekají atraktivní kola renomované značky Specialized. Získat můžete také zboží z prodejen Euronics, foťáky Nikon, video a audio techniku Sony, navigace a outdoorové GPS hodinky Tom Tom, relaxační pobyty Resortu Valachy či sportovní zboží od značky Zoot.

„Účast na jednotlivých závodech přislíbili špičkoví sportovci, reprezentanti i olympionici České republiky. Je ale nereálné, aby se zúčastnili kompletně všech závodů VALACHY TOUR, takže šanci uspět v celém seriálu a vyhrát i ty nejlepší ceny má skutečně každý. Celkové bodování je motivační pro sportovce, kteří se zúčastní všech čtyř sportovních klání. Pokud například účastník absolvuje všechny čtyři závody s náročnější distancí a v každém z nich skončí na 50. místě, tak v celkovém pořadí porazí i případného závodníka, který se zúčastní tří závodů a všechny vyhraje,“ řekl Michal Vala, jeden z organizátorů seriálu.

Výsledky jednotlivých závodů se díky bodovému systému započítávají do celkového hodnocení bez ohledu na to, kolik závodů absolvujete. Čím více akcí se ale zúčastníte, tím máte větší šanci na umístění. Závodí se vždy ve čtyřech mužských a čtyřech ženských kategoriích. Zařazení do věkové kategorie závisí na dovršeném věku v kalendářním roce 2013.

Kategorie:

  • Muži 20 / Ženy 20
  • Muži 40 / Ženy 40
  • Muži 50 / Ženy 50
  • Muži 60 / Ženy 60

Rozhodovat může také distance

Ve dvou závodech – BIKE VALACHY a VALACHY MAN - nabídneme účastníkům dvě varianty trati. Pro zdatné bude připravena náročnější trasa s vyšším bodovým koeficientem, pro méně zdatné bude trať přívětivá, avšak s hodnocením s menším počtem bodů.

Sportovci, kteří nechtějí absolvovat celý minitriatlon VALACHY MAN, ale jen jednu z jeho disciplín, mohou závod absolvovat ve štafetě, i tento výsledek se jim bude započítávat do celkového hodnocení.

Princip bodování

Každý závod se vždy vyhodnocuje do výsledkové listiny společné pro všechny kategorie. Podle pořadí v celkové výsledkové listině se závodníkům přidělují body do celkového hodnocení seriálu. Vyhlášení výsledků jednotlivých závodů probíhá dle vypsaných kategorií.

Bodování do celkového hodnocení seriálu: 

  • body pro vítěze: určeno u každého závodu zvlášť (např. 1000 bodů)
  • 2. až 10. místo: na každém dalším místě vždy o 20 bodů méně (např. 980, 960, 940. atd)
  • 11. až poslední místo: na každém dalším místě vždy o 1 bod méně (např. 819, 818, 817 atd.)

Seznam cen pro celkové hodnocení VALACHY TOUR naleznete zde. Srovnej síly s profesionály a vyhraj atraktivní ceny. Registrujte se včas!

Děkujeme všem partnerům VALACHY TOUR: spol. CETELEM, Specialized, Resort Valachy, Nikon, Euronics, Nutrend, Sony, Tom Tom a Zoot.