Olympijský vítěz, závodníci české maratonské špičky nebo místní matador - kdo urve vítězství v BIKE VALACHY?

4. 7. 2013 - Na startu závodu BIKE VALACHY bude příští sobotu 13. 7. stát vedle olympijského vítěze Jardy Kulhavého celá řada závodníků širší maratonské špičky. Jan Jobánek, Pavel Boudný, Petr Šťastný, Kája Hartl a další neméně silní dravci. Vytáhnout se mezi silnou konkurencí bude chtít ale i místní matador Svaťa Janečka, který zná na Valašsku doslova každý šutr. Pomůže mu znalost terénu, aby zatopil hvězdám závodu?

Favoritem číslo jedna je bezesporu olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý, přestože si minulý týden vybral slabší chvilku, když vzdal závod Mistrovství světa v maratonu horských kol v rakouském Kirchbergu.  Jarda se před závodem v Rakousku netajil ambicemi na světový maratonský titul, trať s minimálním množstvím technických pasáží mu však nesedla a tak není divu, když se po nabrání ztráty cca 2 minut na čelo závodu rozhodl závod vzdát. Jeho výsledky z předešlých závodů Světového poháru cross-country však potvrzují jeho dobrou formu (3. místo v úvodním podniku v německém Albstadtu i následně v italském Val di Sole).


Na maratonském MS soutěžili i další esa reprezentačního MTB týmu – Honza Jobánek a Pavel Boudný. Extrémně těžký závod s více než čtyřmi tisíci metry převýšení a 94 kilometry dokončili na pěkném 26., respektive 35. místě. Dobrou formu potvrdili oba nedávno také na předlouhém Malevil cupu, kde skončili na druhém (Boudný), respektive pátém (Jobánek) místě.

Všichni hvězdní závodníci však budou muset bojovat také s místním matadorem Svaťou Janečkou. Závodník, který vyhrál v absolutním pořadí už téměř před dvaceti lety první ročník legendárního bikemaratonu Drásal si udržuje stabilně skvělou formu. Na Drásalovi byl ještě předloni třetí! Letos potvrdil skvělou výkonnost i v prvním závodě seriálu VALACHY TOUR, když ve VALACHY DUATLONu porazil také olympionika Jana Čelůstku. Reportáž ze závodu si můžete přečíst v článku na našem webu zde: http://valachytour.cz/article/9.

Kdo se tedy stane premiérovým vítězem nového závodu BIKE VALACHY? Na to si budeme muset počkat do příští soboty! Přijďte si zazávodit nebo jen fandit nejlepším bajkerům na Razulu do Velkých Karlovic!