AKTUÁLNĚ: Velké Karlovice hlásí první upravené stopy pro běžkaře!

16. 1. 2016 - Sezóna běžek je konečně tady, Velké Karlovice hlásí první upravené stopy pro trénink na NOČNÍ STOPU VALACHY a výborné podmínky pro blížící se Školu běžeckého lyžování na Galiku, na kterou zbývají poslední volná místa.

Po pozvolném nástupu zimy, která byla v prvních týdnech mimořádně chudá na přírodní sníh, napadlo od čtvrtku do soboty zhruba 15 centimetrů sněhu, což umožnilo zpřístupnit první stopy pro běžkaře.

Od sobotního rána je sjízdná velmi oblíbená trasa od centra obce přes Machůzky až k hotelu Galik a také další trasy a okruhy v celkové délce 19 kilometrů. Jsou protažené skútrem a je třeba ještě dát pozor na místa, kde je vidět tráva.

Nově se dá jezdit také ve stopě pod hotelem Horal u sjezdovky Horal, v prostorách odpaliště místního golfového hřiště.

Další stopy budou upravovány v návaznosti na další sněžení.

Samozřejmostí je i možnost lyžování ve Ski areálu Razula!

Podle předpovědi počasí na další týdny je reálné, že se sněhová pokrývka udrží (a díky dalšímu sněžení snad i vylepší) jak pro NOČNÍ STOPU VALACHY 27. února, tak i pro závod Karlovská 50, který se jede o dva dříve, 13. února.

Připomínáme také Školu běžeckého lyžování, kterou pro vás chystáme na 28. - 31. ledna na hotelu Galik. Neváhejte a rezervujte si místo, zbývá jich už jen pár! Ideální jako průprava na NOČNÍ STOPU!