Jak se na BĚHEJ VALACHY chystají zaměstnané ženy s dětmi

12. 10. 2015 - Startovní listina BĚHEJ VALACHY už čítá přes dvě stě dospělých a přes sto dětí. A najdete mezi nimi jak výborné sportovce a špičkové běžce, tak i takzvaně bezejmenné účastníky. I ti se ale na závěrečný závod VALACHY TOUR 2015 svědomitě připravují. Přečtěte si třeba, jak k tréninku přistupují dvě ženy a jak to skloubí i práci a starost o rodinu. Náramně se při tom navíc baví.

Lenka Havranová, Jitka Svobodová a Jana Řezníčková se do VALACHY TOUR letos zapojily poprvé na triatlonu a ve společné štafetě skočily ve své kategorii na 2. místě! A protože se jim na Valašsku líbilo, tak se první dvě rozhodly přihlásit se i na BĚHEJ VALACHY. A jak se na takový závod připravují?

Podělte se s námi se svým příběhem, jak se připravujete na závody VALACHY TOUR nebo jak jste si užili Valašsko. Příspěvky posílejte na valachytour@valachy.cz. Každý zveřejněný příspěvek odměníme.

"Trénink pro zaměstnané ženy se dvěmi, respektive třemi dětmi, není vůbec jednoduchý. Začíná ranním výběhem do práce. Potom honem rozvést děti do kroužků, nakoupit, navařit. A když máme dobrý mezičas, zavoláme si a vybíháme.

Někdy to stihneme 2x týdně, někdy i 3x. Podle momentálního stavu naší duše volíme tratě delší či kratší, kopce strmé či strmější.

Letos v létě jsme se z hecu na babské jízdě přihlásily na Valachy Mana. Ta hrůza, co jsme to udělaly a kam se to hrneme po zhlédnutí tratě, nás motivovala i v těch pekelně parných letních dnech k pořádnému tréninku v kopcích, jak na kole tak při běhu. Naše píle a neúnavné nadšení bylo odměněno 2. místem v ženských štafetách.

A povzbuzeny úspěchem jsme se rozhodly přihlásit na Běhej Valachy. Potěšila nás avizovaná přítomnost Miloše Škorpila, se kterým se chystáme poměřit síly :-). Protože až po přečtení jeho knížky naše běhání dostalo ty správné grády.

Tož tak nějak, hlavně pro radost."

Jitka a Lenka

ps. Třetí parťačka Jana se na BĚHEJ VALACHY nepřihlásila ze zdravotních důvodů

Štafeta žen Lenka Havranová, Jitka Svobodová a Jana Řezníčková, které na triatlonu VALACHY MAN obsadily v kategorii ženských štafet 2. místo! Při slavnostním vyhlašování po triatlonu se neúmyslnou chybu pořadatelů nedostaly členky štafety na podiu, za což se jim touto cestou omlouváme.