VALACHY MAN je pro Čelůstku nejlepší akcí

26. 7. 2015 - O zlatý hatrick se pokusí na Valašsku triatlonista Honza Čelůstka. Už několik reprezentuje Česko republiku, sbírá přední umístění v seriálu světového poháru v olympiském triatlonu a je úřadujícím mistrem republiky v této distanci.

Třiatřicetiletý rodák ze Zlína je i pro letošní rok hlavním adeptem na vítězství ve VALACHY MANovi. Zdatným soupeřem mu určitě bude jak mistr Česka v dlouhém triatlonu, tak zejména slovenský triatlonový reprezentant Tomáš Jurkovič.

Jan Čelůstka Poslední dva ročníky VALACHY MANa jste vyhrál. S jakými ambicemi a v jaké kondici jedete na letošní ročník?

Vyhrát po třetí by bylo moc hezké. Jsem zdravý a natrénováno je, takže záleží ještě na soupeřích :-)

Jak se vám VALACHY MAN trefuje do vašich nejoblíbenějších distancí?

Jednoznačně patří do mých top5 celosvětově a v ČR bez konkurence. Rodný kraj je rodný kraj.

Co byste se znalostí trasy dlouhého VALACHY MANa poradil ostatním závodníkům? Jak rozložit síly? Na co si dát pozor? 

Ideální je projet si cyklistickou trať předem, ale tím se připraví o moment překvapení. Takže spíš se občas dívat i okolo, protože panoramata stojí za to. A moc se nešetřit na kole, běh je už pohoda s koupáním v potoce :-)

Na VALACHY MANovi vás čeká setkání s dalším vynikajícím triatletem – Petrem Vabrouškem. Co považujete za jeho nejsilnější stránku? A v čem má proti vám nevýhodu?

U Petra jeho zdraví a zkušenosti. To co má odzávoděné je neuvěřitelné. Jeho nevýhodou jsou v každém případě krátké vzdálenosti, kde neuplatní svou vytrvalost. Naopak do karet by mu mohla hrát má případná neúčast na VALACHY TOUR kvůli Světovému poháru v Maďarsku, o které se rozhodne příští týden.

Vítězný závod mistrovství republiky 2015 Jan Čelůstka