Martin Pekař: Díky Cyklotreninku.com jsem se zlepšil o 10 minut

16. 7. 2015 - Martin Pekař se v červnu stal vítězem naší soutěže a získal zdarma možnost vyzkoušet tréninkovou přípravu s Cyklotrenink.com. Na BIKE VALACHY se téměř měsíc připravoval s trenérem Ondrou Koblihou. A výsledek?

Martin projel cílem na výborném 77. místě v čase 2:47:58.

Oproti předchozímu ročníku se zlepšil o cca 10 minut a posunul o 22 míst výše ve výsledkové listině.

Nyní přišel čas zúčtování… Měl trénink význam? Jak hodnotí změny v tréninkové metodice? To vše prozradil v rozhovoru po závodu.

Martine, jak jsi spokojený s výsledkem na BIKE VALACHY?

Jsem spokojený… a tohle neříkám opravdu moc často, protože jsem na sebe docela náročný. Byl to pro mě těžký závod ani ne tak svou délkou, ale hlavně převýšením a technickou náročností. A ty strmé sjezdy, to byl fakt adrenalin!

V čem byla příprava na BIKE VALACHY jiná oproti minulým ročníkům?

Dříve jsem se připravoval sám a nevěděl jsem, jak na to. Pod odborným dohledem Ondry jsem měl přesně „nadávkováno“, jak dlouhé a intenzivní tréninky mám jezdit, abych se co nejlépe připravil, což mně moc pomohlo.

Na jaké závody se chystáš dále?

Mám v plánu zúčastnit se všech zbývajících závodů VALACHY TOUR, tzn. VALACHY MANa, což je jeden z mých nejoblíbenějších závodů, a taky BĚHEJ VALACHY. Pojedu několik bikových závodů na Moravě - Rusavská 50, Hostýnská 50, Miniduatlon Kunovice, Oderská mlýnice, Okolozlína atd. Taky se moc těším na extrémní duatlon Koutyman v Jeseníkách.

Jak budeš na tyto závody trénovat po nově nabytých zkušenostech?

Chtěl bych pokračovat v tom, co jsme s Ondrou započali - zaměřím se na intenzivní tréninky, kde mám dost velký prostor pro zlepšení, v kombinaci s kompenzačními tréninky, protože skoro každý víkend je nějaký závod, tak abych se zase nepřetrénoval a měl stoupající výkonost.

Co bys rád ve sportu dokázal, jaké máš vize do dalších sezon?

Chci se sportem hlavně bavit, ale lhal bych, že nemám své ambice. Ale ty se přece nahlas neříkají, aby se splnily! Takže si to nechám pro sebe :-). Rád bych se sportu věnoval dlouhodobě, chci se zlepšovat a taky pomáhat ostatním mým blízkým a známým vybudovat si kladný vztah k aktivnímu sportování. Do budoucna se chci dál věnovat bikům v kombinaci s terénním duatlonem a triatlonem. Lákají mě i zahraniční závody, třeba v Alpách, ale k tomu musím ještě hodně potrénovat!

Martine, děkujeme za rozhovor, přejeme Ti do dalších závodů VALACHY TOUR hodně štěstí a těšíme se na Tvou účast v dalších závodech!

O tom, co obnášel Martinův trénink, se dočtete ZDE.

Co je Cyklotrenink, se dočtete ZDE.