Pavel Boudný chce BIKE VALACHY vyhrát

5. 7. 2015 - Žhavý adept na vítězství na BIKE VALACHY Pavel Boudný se vrací na Valašsko po roční odmlce. Čerstvý vítěz klasického Drásala se pokusí o týden později vyhrát další horský maraton.

Pavel BoudnýBiker Pavel Boudný ze Slavkova u Brna sbírá letos vítězství na závodech podobných BIKE VALACHY, zejména v sérii Kolo pro život.

Co tě zlákalo vrátit se na valašské kopce? Trať, zázemí akce?
Na Valachy mě vrátilo krásné prostředí a hodně těžký závod.

Jedeš na BIKE VALACHY s cílem zvítězit? Letos poprvé asi nebude Jarda Kulhavý, je tak tvoje šance zásadně větší?
Na BIKE VALACHY jedu určitě vyhrát. Stejně jako každý závod. Bez Jardy to bude určitě jednoduší, ale na druhou stranu se s nim maratony jezdí dobře. Není to blázen, co by se hned někam hnal, utočí ke konci :-D.

Nechtěl bys zkusit v rámci VALACHY TOUR i třeba triatlon?
Kdyby to bylo pro mě důležité, tak určitě ano. Už jsem absolvoval X-Teru doma ve Slavkově u Brna a vyhrál jsem, i když to byl spíše amaterský závod. Nejhorší je pro mě přechod z vody. Při běhu měl jsem pocit, že mně zcela odejdou nohy...

Jak se ti daří v letošní sezoně? Jaké závody máš za sebou a co tě ještě čeká?
Letošní sezona je super, daří se. Byl jsem osmý na mistrovství Evropy v maratonu v německém Singenu. Také jsem vyhrál mistrovství České republiky v maratonu na horských kolech. V týmu mám luxsusní podmínky a nejlepší materiál. Čeká mě hodně závodu do konce září.

Co by si před závodem poradil Jirkovi Hudlerovi, hokejistovi, který má určitě vynikající fyzičku, ale na kole toho zdaleka nenajezdí tolik co většina startovního pole?
Určitě je rozumné moc to nepřepálit po startu. Spíše si chytře rozložit síly, aby zůstalo něco na závěr.

VALACHY TOUR