Cyklotrenink už má svého svěřence

28. 6. 2015 - Ve spolupráci s odborníky z Cyklotrenink.com jsme vybrali Martina Pekaře z Lukova, který se stal prvním jezdcem, jenž dostane bezplatnou přípravu na BIKE VALACHY a po závodu bude jeho výkon podrobně rozebrán.

O spolupráci s Cyklotrenink.com měli kupodivu zájem jen muži a to nejrůznějšího věku. Šlo jen o hobby jezdce, kteří věšinou jezdí na kole pár let a neměli kromě jednoho, žádnou zkušenost s vedením bikové přípravy.

Martin Pekař a Tereza HuříkováVe spolupráci s Ondrou Koblihou z Cyklotrenink.com jsme vybrali Martina Pekaře i kvůli jeho příběhu. "Nicméně rozhodování nebylo jednoduché. Ještě byl ve hře mladý kluk, který se určitě bude i nadále rozvíjet. Pro Martina hovořil jednak jím popsaná motivace a jednak, že jezdí na závody VALACHY TOUR velmi často," popsal rozhodování Ondra Kobliha.

A jaký byl motivační dopis Martina Pekaře? 

"Osobně by mně bylo ctí a velkým potěšením, kdybych zrovna já byl ten šťastný člověk, kterého byste vybrali, a mohl bych tak být pod dohledem odborníků za slovo vzaté! Moc mě mrzelo, že jsem se nezúčastnil vyjížďky po trase Bike Valachy s Ondrou Koblihou, protože jsem se o tom dozvěděl až pozdě, kdy už bylo po akci :-(  Kdybych to věděl dřív, tak jsem určitě jel s nima. Navíc jsem se zrovna v okolí Karlovic zdržoval, protože jsem se den před tím zůčastnil Karlovického Pepi maratonu.

Závody jezdím asi pátým rokem a baví mě to čím dál víc. Snažím se jít i ostatním příkladem, aby i mí blízcí sportovali a myslím si, že se mně to docela daří, protože jsem ke sportování přivedl další lidi, kteří dneska závodí se mnou. A to je moc důležité, protože se navzájem podporujeme a zdravě hecujeme :-)

Kdyby jste mě vylosovali, tak by to pro mě moc znamenalo a bylo by to pro mě svým způsobem už skoro jako vítězství na tomto závodě, protože si myslím, že CykloTrénink je velmi dobře propracovaný tým lidí, kteří ví, co dělají a je to vidět i na výsledcích v závodech.

Bylo by to pro mě velmi důležité jak po sportovní stránce, tak i životní, protože ne každému se může podařit být v kontaktu s lidma, kteří danému sportu tak rozumí, a hlavně kteří to dělají rádi. Taky bych potom určitě rád předal své získané zkušenosti dál mým blízkým, kteří taky sportují a mohli by si z toho vzít taky příklad.

Mým cíle je žít zdravě, sportovat, nejlépe na kole, protože sport mě přináší radost a pružnou mysl a moc moc bych si přál, kdybych se mohl závodu zúčastnit pod dohledem lidí z cyklotréninku."

Ondra Kobliha z Cyklotreninko.com už spolupracuje na přípravě Martina Pekaře. Přineseme ještě krátký rozhovor s Martinem Pekařem, kterého uvidíme nejen na BIKE VALACHY, ale i triatlonu VALACHY MAN, který už jako tradičně plní svojí startovní listinu s předstihem.