Projížďka tratě BIKE VALACHY začala u čertů

11. 6. 2015 - Na projížďku části tratě BIKE VALACHY, kterou vedl zkušený trenér Ondra Kobliha z www.cyklotrenink.com., přijelo šest bikerů. A všichni už jsou na BIKE VALACHY. Na trase se pak připojil ještě jeden.

Všichni cyklisté jsme se sešli kousek od parkoviště Razula a vyrazili na start k hotelu Galik. A protože se zde v neděli  7. června konal dětský den, tak jsem vlastně vjeli na pohádkovou cestu. Hned na prvním stanovišti jsme se potkali s čerty, kteří nás pomazali pekelnou černí, aby se nám lépe jelo.

Trasa BIKE VALACHY vede od Galiku směrem k osadě Miloňov po šotolinové cestě. Svižně jsme vyjeli kopec nad Lanternu a dál po cestě směřovali do Miloňova. Už od začátku jsme si povídali, takže tempo bylo pohodové. Po krátkém sjezdu do Miloňova jsme se směle vrhli na první zásadní stoupání. Pět kilometrů jsme stoupali po lesní cestě až na hřebenovku na Pálenicu.

V nejprudší části kopce nám Ondra Kobliha vysvětlil, jaká je správná technika jízdy do "gury", abychom pošetřili síly. Detaily i s fotkou najdete v článku, který Ondra připravuje a na webu ho najdete na začátku příštího týdne. Ondra nám prozradil, jak loni jel v čele závodů skoro celý kopec pilu a že nemusel jít na remízu 1:1. Taková bikerská hantýrka...

Z Pálenice jsme se vydali po jedné z nejkrásnějších hřebenovek na Valašsku směrem na Třeštík. Po třech kilometrech jsme sjeli pod rozhlednu Miloňová a zamířili k atraktivnímu kamennému potoku. Ondra nám převedl techniku jízdu z kopce a jak si poradit s technickou pasáží jako je kamenný potok. Opět více v jeho profesionálním rozboru trati.

Za potokem jsme po chvíli přes Člověčí opět vystoupali na hřebenovku a tady se k nám připojil místní velkokarlovický biker Robert Stavinoha. Robert je mimochodem vítěz letní verze sportovní akce České televize Se čtyřkou na Vrchol. Díky tomu se podívá na srpnové mistrovství světa horských kol do Andory.

Oproti plánu naše trasa po stopách BIKE VALACHY skončila při sjezdu z Třeštíku. Dva členové naší skupiny měli defekt a jedním z nich byl i Ondra Kobliha. A tak jsme v jeho podání viděli, jak má vypadat oprava defektu. Ondra Kobliha děkoval za pomoc právě Robertovi, protože ten měl na kole připevněnou bombičku se stlačeným vzduchem. Díky tomu jsme zdárně dojeli do cíle u Galiku.

Na druhou stranu velkokarlovického údolí, tedy druhou polovinu trasy BIKE VALACHY, se podíváme příště. Uvidíme, jestli i s Ondrou Koblihou. Nyní se tedy těšte na jeho připravovaný report, který bude obsahovat spoustu užitečných informací pro nás amatérské bikery.

Bob K.


Na startu jsme potkali čerty...


Opravdu krásné počasí jsme měli


Stoupání na Pálenicu


Takhle sjíždí kamenný potok borci


Defekt si nevybírá


V cíli u Galiku na nás čekala Fíkova kámoška Ája a pivo...