Tip na víkend: golfová neděle a grilování na Horalu

20. 5. 2015 - Nemáte ještě plány na nadcházející víkend? Přinášíme tip všem sportovně založeným rodinám s dětmi. A také těm, kteří si rádi pochutnají na dobrém jídle.

V neděli 24. května se u hotelu Horal uskuteční tradiční a oblíbená akce pro celou rodinu Zábavná neděle (nejen) s golfem, která je příležitostí vyzkoušet si různé sportovní aktivity. 

Na trase vedené Golfovým hřištěm Horal si můžete zdarma zkusit golf a přesvědčit, se, že na patování, odpalování míčků či hře na jamku není vůbec nic těžkého.

Připravena budou i stanoviště s jednoduchými úkoly z ne-golfové tématiky s možností vyzkoušet si letní biatlon, bungee running či lukostřelbu, zahrát tenis s Maxipsem Fíkem nebo se svézt na koni, golfovou buginou a na koloběžkách.

Děti si v cíli mohou pohrát v koutku deskových her nebo se zapojit do tvoření z písku. Kdo splní úkoly na trase, bude zařazen do tomboly o atraktivní ceny v čele s obří plyšovou sovou Kulíškem, maskotem Resortu Valachy.

Den předtím, v sobotu 23. května, se u hotelu Horal chystá akce pro gurmány k zahájení grilovací sezóny na hotelové terase, která je díky výhledu do údolí i poloze u cyklostezky Bečva oblíbeným letním výletním místem cyklistů i turistů.

Od 10 do 16 hodin v rámci Vítání léta na Horalu budou kuchaři na terase grilovat steaky Qualivo z mladých býčků, připravena bude také frgálová manufaktura či nabídka vín, sýrů či prémiových zmrzlin. K posezení zahraje cimbálová muzika Milana Mlčáka.

Hotel Horal, který je vyhlášený krajovou valašskou gastronomií v moderním pojetí, zároveň při příležitosti zahájení grilovací sezóny představí nový sezónní jídelní lístek. Tomu dominují pokrmy z jehněčího, srnčího a králičího masa nebo z neobvykle upravené zeleniny. Gurmány jistě překvapí například ředkvičkový krém s ančovičkovým kapáním dle vlastní receptury šéfkuchaře Jaroslava Orsága. V nabídce zůstávají i některé starší
osvědčené hity, mimo jiné kyselice, halušky s brynzou či jehněčí kolínko s pohankovým kubou.