Změny na trati závodu BIKE VALACHY

4. 6. 2013 - V několika úsecích jsme upravili trasu BIKE VALACHY. Jedná se o drobnější změny kosmetického charakteru, které však přispějí ke zatraktivnění celé trasy. Přibývá několik technických pasáží a trasa se naopak vyhýbá úsekům poničeným těžkou lesní technikou a aktuálním vlhkým počasím.

Není třeba se bát, že přijdete o atraktivní úseky. „Objížďky“ jsou srovnatelné, v některých případech dokonce ještě atraktivnější než původní trasa.

První změna se týká (pouze dlouhá trasa) úseku Škaredica – Miloňov. Objížďka vede po lesní cestě s mírnějším klesáním a posléze klesá zatáčkami po zpevněné lesní cestě do Miloňova.

Druhá změna v úseku Pod Polanou – Velká Hanzlůvka se vyhýbá dalšímu místu s vymletým korytem a nahrazuje jej trojkombinace štěrkové cesty s nádherným výhledem následující mírně klesajícím singletrailem a zakončená kamenitou pasáží. Ta je okořeněná přejezdem horského potoka, jehož osvěžující voda vám rozproudí krev před následným stoupáním do sedla pod Vysokou, nejvyššího vrcholu Vsetínských vrchů. Tato změna se týká také pouze dlouhé trati.

Poslední změna se týká části Třeštík – Babská (společná pro dlouhou i krátkou trať), kde jsme původní (v dolní části prudce klesající) cestu s měkkým povrchem nahradili pasáží s plynulejším klesáním a pevnějším podkladem.

Těšíte se? Bude to stát za to!