OČIMA SPORTOVCŮ: Tomáš Martinek "VALACHY TOUR je pro mě motivací"

27. 7. 2014 - Tomáš Martinek loni po deseti letech opět vyzkoušel triatlon na VALACHY MANovi a závodní atmosféra ho nadchla natolik, že se z něj stal pravidelný návštěvník závodů VALACHY TOUR. Nyní se přiblížila jeho "srdcovka" - VALACHY MAN. Přečtěte si jeho dojmy:

Tomáš Martinek:

"Den po úspěšném zdolání parádní trasy BIKE VALACHY jsem nahlídl do kalendáře a zjistil, že se kvapem blíží můj nejoblíbenější závod celé VALACHY TOUR - triatlon VALACHY MAN. Červencový BIKE VALACHY krutě prověřil moji fyzičku a bohužel se ukázalo, že po pár jarních vyjížďkách na kole se i přes velkou snahu nedá podat dobrý výkon. VALACHY MAN je moje srdcová záležitost, na kterou se moc těším a chci si zlepšit loňský čas. 

Jedná se o sprinterský terénní triatlon, kdy člověk plave v „Balatonu“, projíždí a běží překrásnou přírodou Valašska. O tom svědčí i část na kole, kdy se vystoupá na vrchol Bezníková, kde je krátká hřebenovka s úžasným výhledem do krajiny. Loni na nás čekalo překvapení v závěru běžecké trati v podobě brodu přes řeku.

VALACHY MANa jsem si oblíbil nejen kvůli místu, ale i kvůli atmosféře na trati. Po cestě závodníci potkávají náhodné kolemjdoucí, kteří je urputně povzbuzují. Závodníci jsou féroví a vzájemně si v těžkých místech pomáhají ke zdolání vrcholků. Organizátoři mají logisticky perfektně zmáklý celý závod. Tato kombinace je to, co mě na triatlonu baví a motivuje se zúčastnit a co nejlépe umístit.

Kamarádi mě loni nahecovali k účasti na VALACHY MANovi, kdy jsem se vydal na trať triatlonu po více jak deseti letech. Loňská atmosféra mě natolik uchvátila, že jsem se rozhodl zúčastnit kompletní VALACHY TOUR 2014 jako tzv. “hobbík nadšenec”. Každou volnou chvilku vyplňuji sportem a tato valašská tour nabitá pestrými závody mě motivuje stále trénovat a zlepšovat se.

Co dodat na závěr? Přijďte na závody a užije si skvělou atmosféru VALACHY TOUR 2014 stejně jako já."