Jaroslav Kulhavý: Na Valachy se rád vrátím i soukromě

15. 7. 2014 - Jaroslav Kulhavý se díky závodu BIKE VALACHY po roce opět vrátil do Velkých Karlovic. Na stupně vítězů sice tentokrát nevystoupal, náladu mu to ale nijak nezkazilo. „Byl to super závod. Užil jsem si ho, Beskydy jsou prostě krásné,“ pochvaloval si v cíli, kam dojel na šestém místě.

Jardo, dlouho jste vedl a pravděpodobně jste jel na vítězství, ale asi deset kilometrů před cílem vás zastavily technické problémy. Co se přesně stalo?

Asi někde ve výjezdu jsem měl pomalý defekt, jel jsem s ním asi deset kilometrů a když jsem chtěl dofouknout před posledním stoupáním, zlomil jsem k tomu ještě ventilek. Takže pak jsem chvíli čekal na pomoc, až mě dojede kolega z týmu František Raboň a dá mi náhradní. Prostě jsem měl tentokrát smůlu.

Přesto jste nakonec ještě tuto ztrátu „sjel“ na skvělé šesté místo. Jak hodnotíte letošní trasu v porovnání s tou loňskou, kde jste zvítězil?

Trať byla sice po deštích mokrá, ale to mi nijak nevadí. Z mého pohledu byla ještě o něco lepší než loni. Byla členitější, což mi vyhovuje.

Takže příští rok na viděnou?

Snad ano, ale hlavně se chystám do Resortu Valachy vrátit co nejdřív soukromě, abych si mohl užít pobyt v hotelu Lanterna nebo v Horalu. A možná ani nebudu čekat, až skončí sezóna, protože tady se dá nejen relaxovat, ale i výborně trénovat. Už se sem moc těším.