Pocity vybraných závodníků z BIKE VALACHY

16. 7. 2014 - Přečtěte si, jak sami hodnotíte právě uplynulý BIKE VALACHY. Položili jsme tyto otázky vybraným závodníkům: 1.)  Jak hodnotíš trať BIKE VALACHY 2014? 2.)  Kterou pasáž považuješ za nejatraktivnější – Jaký je Tvůj největší zážitek ze závodu? 3.)  Co Tě na trati nejvíc potrápilo – kde jsi měl největší krizi? 4.)  Byl jsi spokojený s výkonem a výsledkem? 5.)  Zúčastníš se i příští rok závodu BIKE VALACHY? 

Oceníme i Vaše odpovědi na uvedené otázky, příspěvky a náměty, které následně rádi zveřejníme!

Irena Berková, Koryčany (1. místo Ženy - celkově; čas: 2:25:27)

1. Jde vidět, že si pořadatelé s tratí hrají a stále ji vylepšují, trať je o trošku techničtější než loni, přesto (zatím) spíš nepatří mezi nejnáročnější, náročnost ale dohání převýšení na trati....mě kopce baví, profil se mi moc líbí...navíc ve Velkých Karlovicích je opravdu krásně. 
2. Nejpříjemnější pocit byl po druhém nebo třetím stoupání, po hřebeni s úžasným výhledem na okolní kopce a lesy, to bylo pěkné pohlazení - nezapomenutelným zážitkem je asi jízda podél kamenného potoku, je to opravdu adrenalin. Občas jsem kolo i vedla, ale oproti loňsku myslím, že jsem projela delší úsek, tak spokojenost, příští rok zkusím projet potok celý :-). Naopak nejvíce mě trápilo první stoupání, kde jsme se s Luckou Gruchalovou docela stíhaly a dost to bolelo. Jela moc dobře, byla jsem překvapená, ale naštěstí pro mě si musela po tom prvním stoupání zvolnit.
3. Překvapená jsem byla ze závěrečné části trati. Už jsem čekala sjezd a konec, ale tím, že byl start a cíl jinde než loni, pořád se to nějak natahovalo dál a dál a mně už docela docházely síly, nebo spíš morál... :-D Moje chyba, kdybych si před závodem "prošla" mapu trati, věděla bych to. 
4. Spokojenost! :-)
5. Chtěla bych se účastnit i dalšího závodu VALACHY TOUR, kterým bude VALACHY MAN. Je to výzva, zkusit si i jiné disciplíny, než kterým se věnuji a "šáhnout" si na dno :-).

Lucie Gruchalová (2. místo Ženy – celkově; 2:34:24)

1. Trať je hodně těžká, fyzicky i technicky, což je dobře. Takových opravdových bike maratonů v pořádném terénu už moc není. Jen tak dál. Kdo na to nemá, jede kratší trasu. Děláte to dobře, takže nemůžu přijít na nic zásadního, co bych vám vytkla :-)  
2. Kamenný potok – ten jsem částečně projela, částečně běžela. Užila jsem si taky sigltrek / sjezd u Třeštíku, který se loni nejel.
3. Prudké výjezdy, stoupání v druhé části trasy. Blátivé sjezdy na hranici vlastních technických schopností (někdy až za nimi, ale nespadla jsem :-)). 
4. Celý závod jsem se dost trápila, ke konci už to bylo lepší, ale to jsem zase musela bojovat s Lenkou Bulisovou o druhý flek. S umístěním jsem spokojená, lépe už by to v takové konkurenci asi nešlo.
5. Příští rok se BIKE VALACHY určitě chci zúčastnit!

Eva Pivoňková, Rožnov p. Radhoštěm (Valašská fitness trasa – 20 km) 

1. Trať byla perfektně značená a skvěle vymyšlená.
2. Nejatraktivnější byly určitě sjezdy a to i přesto, že některé jsem raději absolvovala po svých a na některých jsem se pouze modlila... :)
3. Největší krizi jsem měla při výjezdu z Miloňové na hřeben, ovšem nejvíce mě potrápil bahnitý úsek asi mezi 15. a 17. kilometrem.
4. Spokojenost s výsledkem je určitě. Splnila jsem si 2 ze svých 3 cílů (dojela jsem ve zdraví a dojela dříve než první závodník z dlouhé trasy). Třetí cíl byl čas do 1h 30 minut, což mi uteklo o necelých 6 minut.
5. Pokud ve zdraví dožiju, tak se příští rok určitě ZÚČASTNÍM! ;)

František Raboň, Plzeň (4. místo; čas: 1:58:59)

1. Trať hodnotím na JEDNIČKU! Hrozně se mi líbila. Hlavně to, že se jede pořád v terénu a ne po silnici. Trať je vyvážená s těžkými kopci i sjezdy. Dle mého je super, že i když dny před závodem pršelo, na trať to nemělo vliv a byla super připravená. Kamenný potok jsem projel i neprojel --) v půlce jsem udělal chybu, vycvaknul se z pedálů a zbytek musel běžet.
2. Právě průjezd řekou/potokem. To jsem ještě nejel. Bohužel tahle nezkušenost mě stála lepší výsledek, protože jsem ztratil dost času. 
3. Opět potok :-), tam jsem ztratil. Krizi jsem neměl, jen možná na vrcholu prvního dlouhého kopce, až na úplném vrcholu odskočil Jarda, tam jsem se necítil 100%. 
4. S výkonem jsem spokojený, jelo se mi velmi dobře. Bohužel to nestačilo na pódium, takže musím uznat kvality soupeřů. 
5. Určitě! Už teď se těším na rok 2015 a BIKE VALACHY.

Marek Hlaváček, Zlín (103. místo; čas: 2:58:32) 

1. Mám nové místo, kam jezdit trénovat.
2. Sjezd kolem borůvek a pak jeden z krátkých sjezdů před tím, než se najelo na silnici a začalo stoupat na poslední kopec.
3. Když jsem se vydrápal na poslední "kopec", projel kolem maník a říká: „Pojď rychle, už jen dva mírné kopečky a jedem dolů…“ Ty dva mírné kopečky jsem jel na převod 1 - 1 a měl tmu před očima :-D
4. Ne :-)
Když jsem zjistil, že mi dal Jarda skoro hodinu, tak jsem se schovával…nééé, užil jsem si to.
5. Příští rok se chci zúčastnit.

Tomáš Chlíbec, Praha (155. místo; čas: 3:16:55)

1. Moc pěkná trasa. Nádherné, ale náročné sjezdy. Trochu bahna, ale to k závodům patří. A samozřejmě přálo skvělé počasí. Kamenný potok jsem neprojel celý – musel jsem se “ohlížet“ na ostatní závodníky.
2. Kamenný potok. Ještě jsem se nesetkal s tak atraktivním místem. Technicky náročné, ale určitě se tam ještě vrátím...
3. Zabloudil jsem asi na 38. km – jel jsem za skupinou a bohužel nesledoval tolik značení. 
4. Mohl jsem do toho dát víc, ale křeče neproběhly. 
5. Příští rok se BIKE VALACHY CHCI zúčastnit. Veškeré dosavadní závody beru jako přípravu na VALACHY MANA – je to pro mě závod roku! Na takový závod se vyplatí jet až z Prahy… Mile mě překvapily hodnotné ceny, které jsou do závodu věnovány. Na ceny si mohou „sáhnout“ i „hobíci“, to je fajn.

Vlasťa Stupka, Nový Hrozenkov (165. místo; čas: 3:19:29) 

1. Trať byla perfektní, užil jsem si ji. Tento rok jsem kamenný potok neprojel, od čtvrtiny jsem běžel.
2. Líbila se mi bahnitá  pasáž z Lemešné, pro mne byly nejatraktivnější sjezdy a jízda ve volném terénu. Sjezdy beru jako odměnu za dřinu, než se člověk dostane na kopec.
3. Potrápil mne prasklý řetěz na 10 km, naštěstí tam byl fanoušek který mi půjčil nýtovačku. Krizi jsem neměl, jen v posledním sjezdu mi ustřelilo přední kolo. Byl z toho malý šrám. Jehla a nit to sešila :-) .
4. S výkonem jsem spokojený, s výsledkem už tak ne.
5. Příští rok se BIKE VALACHY chci zase zúčastnit. Je to krásný a tvrdý závod, který každého prověří i potěší…

Laďa Sušil, Nový Hrozenkov (200. místo; čas: 3:32:41)

1. Trať byla skvělá, nedala vydechnout. Ukázala jaký mají Beskydy potenciál. Když jsem dojel, byl jsem unavený, ale velmi spokojený, že jsem to dal. Potok jsem si procházel den před závodem, tak jsem věděl kam jet a projel jsem ho skoro celý.
2. Nadchl mě sjezd před Třeštíkem mezi smrčky, to místo jsem neznal, ale byl to zážitek. Litoval jsem, že se nejel sjezd přes sjezdovku Razula. Pokud se příští rok podaří zařadit, bude závod ještě atraktivnější!
3. Polana, neznám v Karlovicích těžší a prudší stoupáni. Dobře, že je na začátku závodu, na konci by to byl opravdový „Mont Ventoux“!
4. Tak napůl, nespadl jsem, ale čas mohl být o cca 10 min lepší.
5. Doufám a věřím, že stavitel trati Luboš Sušila s týmem připraví zase nějaké příjemné překvapení.

Kája Komínová, 11 let, z Fryštáku (Dětský závod; 3 místo) 

V sobotu 13.července jsem byla se svým taťkou a mladší sestrou na BIKE VALACHY. Závod se mi moc líbil. Pomáhala jsem své pětileté sestřičce Amálce při závodech, ale protože ji cestou spadl řetěz na kole, musela do cíle doběhnout. Trať lesem, kterou jsem jela, se mi moc líbila, byla krásná a nikde jsme nezabloudila. Ani mi nevadilo, že jsem musela v půlce tlačit kolo do kopce. Nejlepší byl průjezd potokem! Vyhrála jsem 3. místo a dostala ponožky a triko! Moc jsem si tento den užila a moc děkuju „VALACHY TOUR“ za skvělý den. Už jsem byla na duatlonových závodech a určitě přijedu na VALACHY TOUR zase. Chtěla jsem přijet i na triatlonový závod, ale jsem na táboře, tak to letos nepůjde....