Ondra Fojtík: Těším se na Drásala i na BIKE VALACHY

3. 7. 2014 - Vynikající biker Ondra Fojtík už dříve potvrdil, že se zúčastní všech zbývajících závodů VALACHY TOUR 2014, čímž se automaticky stal jedním z hlavních favoritů. Blíží se BIKE VALACHY - jeho nejsilnější disciplína, proto jsme ho krátce vyzpovídali. Jednak o našem závodě BIKE VALACHY, zajímali jsme se ale také o Drásala, který se koná už tuto sobotu v Holešově. A jelikož je Ondra nově ředitelem, berte tento rozhovor zároveň jako tip na program pro sobotní den - na Drásalovi se určitě bude na co dívat, pokud si ovšem netroufnete závodit... ;-)

Ahoj Ondro, nedávno ses stal ředitelem slavného Drásala – nejklasičtějšího českého bikemaratonu, takže se asi nechystáš obhajovat loňské vítězství?
Ahoj! Ano, začal jsem pomáhat s organizací Drásala, takže zase budu na startu, ale už v jiné roli. Když se s lidmi bavím o Drásalovi, především pak o Obrovi (nová, extrémní trasa Bikemaratonu Drásal na 175km) a vidím to vzrušení, které tato velká novinka vyvolala, tak mám radost a cítím, že letošní ročník bude opět jedinečný. Samozřejmě, že se občas zasním a stojím v myšlenkách v 5:30 na startu... :-)

Jsi jeden z kandidátů na přední umístnění v našem seriálu VALACHY TOUR a DUATLON jsi zvládl excelentně, jak hodnotíš s odstupem času své první vystoupení?
Byly to nádherné 4 dny v Karlovicích, které jsem strávil s rodinou. Trošku je pokazil až ten závěrečný běh, to pro mě byla opravdu velká muka. :-) Ale jsem rád, že jsem si DUATLON vyzkoušel a teď jsem za dosažené 3. místo rád.

BIKE VALACHY pro Tebe bude klíčový závod, je to tvoje disciplína, jak se budeš na závod připravovat?
BIKE VALACHY je pro mě skutečně asi nejdůležitějším závodem série a poctivě se na něj v rámci možností připravuju. Hlavně se ale moc těším, že nebudu muset při závodě do tenisek! :-)

Konkurence bude zase veliká. Po roce přijede Jarda Kulhavý, který minulý víkend v JAR zkompletoval své tituly mistra světa a bude obhajovat loňské prvenství. Navíc bude na startu i František Raboň a další kluci. Troufáš si na tuhle skvělou konkurenci?
Je parádní, že je tady v Beskydech možnost stát na startu závodu s tak výjimečným člověkem a vidět ho v závodě. Je málo sportů a málo příležitostí, kde se může normální člověk porovnat s tím nejlepším v historii. Sám se na příští sobotu budu moc těšit a věřím, že si závod užijeme!

Tipni si, jak se bude závod vyvíjet?
Po 3 minutách budeme všichni kromě Jardy v červeným pásmu a tak to asi vydrží až do cíle… :-)

Vezmeš ss ebou na Valachy i rodinu?
Určitě, přijedeme zase všichni, se ženou i s dětmi. Děti se těší na závody, ale jestli budou skutečně startovat, to se rozhoduje vždycky až u snídaně podle momentální formy. J Každopádně se těším, že si to zase s rodinou užijeme. Tenhle víkend, kdy se jede Drásal, se rodině nebudu moct příliš věnovat, ale doufám, že si to právě na BIKE VALACHY maximálně vynahradíme…

Díky moc za rozhovor Ondro! 
Taky díky a budu se těšit!