Jaroslav Kulhavý: V Resortu Valachy si dobiju baterky sportem

25. 6. 2014 - Jaroslav Kulhavý je zpět! Závod BIKE VALACHY opět ozáří současná hvězda české cyklistiky, olympijský vítěz z Londýna 2012 Jaroslav Kulhavý. Na začátku sezóny ho pronásledovala smůla, ale v posledních týdnech opět exceluje a tak se dá předpokládat, že závodníky při BIKE VALACHY pěkně prožene.

* Jardo, stříbrnou medailí na Mistrovství Evropy a zlatem na Malevilu jste si určitě „spravil chuť“ z minulých smolných závodů a několika zdravotních komplikací. Jak se teď, před mistrovstvím světa, cítíte? de hlavně o psychiku?

Momentálně se cítím vcelku dobře, ale to už od té doby, kdy jsem se dostal do formy od svého zranění. V předchozích závodech se na mě lepila hlavně smůla. Samozřejmě mi dobré výsledky z minulých dvou závodů psychicky pomohou, člověk se trochu uklidní. Teď už zbývá jen doladit detaily přímo v Africe a na mistrovský závod bych měl být připraven.

* Na Valašsko se prostřednictvím závodu BIKE VALACHY vracíte přesně po roce. Jak na ten loňský závod vzpomínáte?

Loňský závod jsem si opravdu užil. Nemusel jsem jet úplnou podlahu jako při závodech cross country, takže jsem si mohl užít i krajinu Beskyd. Navíc tento závod byl - a letos opět bude - perfektní trénink a rozjetí před dalším víkendem, před Mistrovstvím ČR v cross country.

* BIKE VALACHY se koná v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích – vyhlášené turistické oblasti, která bude v té době plná lidí užívajících si volné dny letních prázdnin. Kdy čeká zasloužená dovolená vás? A kam se chystáte?

Moje dovolena je zatím v nedohlednu. Tipuji někdy koncem října nebo listopad. Každopádně je pro mě uvolňující si třeba jen zatrénovat nebo zazávodit právě v prostředí jako je Resort Valachy. Tady si člověk dokáže dobít baterky i aktivním sportem.

* Děkujeme za rozhovor!