BIKE VALACHY opět přitáhne Kulhavého, navíc i Raboně a Huříkovou

9. 6. 2014 - Seriál VALACHY TOUR, který přináší závody pro veřejnost v různých disciplínách v přírodě Beskyd za účasti známých sportovců, čeká již za měsíc další pokračování. V sobotu 12. července se ve Velkých Karlovicích uskuteční závod horských kol BIKE VALACHY. A opět přinese příležitost poměřit síly s hvězdami světového formátu!

„Těší nás, že stejně jako loni, i letos přijal naše pozvání Jaroslav Kulhavý, olympijský vítěz z Londýna 2012. Společně s ním se postaví na start i jeho dva stájoví kolegové z týmu Specialized Racing – František Raboň a Tereza Huříková,“ uvedl prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil.

František Raboň patří k objevům české horské cyklistiky sezony 2014: v minulosti se úspěšně věnoval silniční cyklistice (mj. je čtyřnásobným účastníkem slavného Giro d' Italia, absolvoval i závody jako Vuelta nebo Tour de Romandie atp.), od letošní sezony však přestoupil ke zcela jiné disciplíně a věnuje se závodům horských kol. Letos úspěšně reprezentoval svoji stáj například při jihoafrickém závodě Cape Epic, který je celosvětově považovaný za nejtěžší etapový závod horských kol. Ve dvojici se Švýcarem Christophem Sauserem dokončili na skvělém druhém místě!

  

Tereza Huříková, úspěšná česká reprezentantka skončila o uplynulém víkendu na 13. místě při Mistrovství Evropy v německém St. Wendelu a v nejbližších dnech se bude koncentrovat na svůj start v Irsku, kde se koná Mistrovství světa v cross country maratonu. Na Valašsku je jako doma – žije a trénuje v nedalekém Valašském Meziříčí a sportovci s ní mohli poměřit síly již při květnovém VALACHY DUATLONU, kde pro ni byla připravená speciální časovka.

Dějištěm BIKE VALACHY bude karlovický hotel Galik v údolí Léskové, který nabízí zázemí pro většinu závodů VALACHY TOUR.

Sportovci se mohou do závodu registrovat na webu www.valachytour.cz. Na výběr mají dvě trasy: delší varianta činí 45 km s převýšením 1 600 metrů a i díky četným terénním a trailovým pasážím bude skutečnou výzvou pro zdatné sportovce. Lehčí fitness trasa nabídne lehčí trasu na 20 km a 700 metrů převýšení. Vítězové si mezi sebe rozdělí finanční odměny v celkové výši 15 tisíc korun a hodnotné dárky od sponzorů.

Vedle toho budou opět připraveny i dětské závody na kratších tratích se startovným zdarma. Jako atraktivní zpestřením pořadatelé chystají neobvyklý vložený závod – časovku na sjezdovce u hotelu Galik.

Pro účastníky bude připraven také doprovodný program, například již tradiční a velmi oblíbené testovací centrum Specialized s možností zapůjčit si nejnovější modely této značky k vyzkoušení přímo při závodu. Uskuteční se i autogramiáda Jaroslava Kulhavého, Františka Raboně a Terezy Huříkové.