Rozhovor Terezy Huříkové pro Valašský deník

12. 5. 2014 - Partner VALACHY TOUR - Valašský deník - vyzpovídal po duatlonu Terezu Huříkovou. Přečtěte si, jak si závod užila.

Převzato z Valašského deníku - originál článek najdete zde.

Předjela 133 soupeřů! Ani mi to nepřišlo, smála se Tereza Huříková

133! Přesně tolik závodníků stihla předjet Tereza Huříková na cyklistické části VALACHY DUATLONU. Sympatickou bikerku z Valašského Meziříčí a členku profi týmu Specialized Racing, která byla nejzářivější hvězdou akce ve Velkých Karlovicích, čekal speciální vložený stíhací závod.


Její úkol byl jasně dán: na cyklistickou část duatlonu vyrazila 27letá závodnice a pravidelná účastnice Světového poháru až jako poslední poté, co na ni vyjel poslední závodník po dokončení běžecké trati. Samotní sportovci i fanoušci mohli v tipovací soutěži o cyklistickou přilbu Specialized odhadovat, kolik závodníků dokáže Tereza s výraznou, několikaminutovou časovou ztrátou na 15 kilometrů dlouhé trati předjet. Výsledné číslo 133 vyrazilo dech téměř všem, kteří si v sobotu ve Velkých Karlovicích užívali povedené akce.

„Můj tchán mi říkal, že tipuje 98 předjetých lidí a že se mám snažit, takže konečných 133 předjetých závodníků je určitě super. Moc jsem si to užívala a vůbec se to nedalo nějak počítat. Bylo krásné, že mi ostatní závodníci fandili. Na trase mě při předjíždění zdravili, volali na mě, někteří se na mě i pokusili zavěsit, ale maximálně po dvaceti metrech to vzdali," komentovala s úsměvem speciální akci na VALACHY DUATLONU její hlavní protagonistka Tereza Huříková, která žije a trénuje v okolí blízkého Valašského Meziříčí.

Před vámi byly dvě stovky závodníků. Jak se vůbec těmi davy prokousávalo vpřed a jak jste dokázala předjet 133 soupeřů?

Začátek mě hodně bolel. Stála jsem v depu a čekala na posledního závodníka, za nímž jsem vyrazila na trať. Bylo to tedy takzvaně z nuly na sto, dost ostrý start. Ale jak jsem se dostala do tempa, tak to byla super jízda a bavilo mě to. Předjížděla jsem postupně jednotlivce a potom i skupinky třeba i po deseti, dvaceti lidech. Takže se to asi tak nějak nasčítalo, ale určitě mi to tak nepřišlo, že to bylo těch 133 lidí.

Při vašem nabitém programu – jak jste se vlastně objevila na VALACHY DUATLONU?

Bydlím tady za humny ve Valašském Meziříčí, ráda tady doma trénuji. Zrovna to vyšlo tak, že to byl jeden z mých mála volných víkendů, a tak jsem tady. Byla to fakt pěkná akce, pro mě super trénink. Mohla jsem se porovnat s ostatními, ukázat se třeba i fanouškům nebo získávat nové (smích).

Jaký je váš následující program?

Nadcházející víkend pojedu Český pohár v Bedřichově, a pak už o posledním květnovém víkendu podnik Světového poháru v Novém Městě na Moravě. V pÁtek tam dokonce poprvé v kariéře pojedu novinku – eliminátor a pak v neděli klasické cross country. Moc se do Nového Města těším a rády bych tam pozvala všechny fanoušky.