Noční stopu odstartuje Eva Vrabcová Nývltová. Bude i tréninková projížďka

11. 1. 2024 - První závod DATART Valachy tour 2024 opět uvítá atraktivního hosta. Čestnou startérkou Noční stopy Valachy bude letos osoba z nejpovolanějších: trojnásobná účastnice zimních olympijských her a někdejší úspěšná závodnice v běhu na lyžích Eva Vrabcová Nývltová.

Závod navíc nejen odstartuje, ale budete s ní také moci také poměřit síly, protože se Eva postaví i do pole závodníků na 15tikilometrové trati.

V neposlední řadě chystáme s Evou i předzávodní tréninkovou a poznávací vyjížďku na trase Noční stopy v den závodu, v sobotu 3. února 2024 od 13 hodin. Ideální příležitost pro ty, kdo se chtějí od zkušené běžkyně na lyžích přiučit něčemu v technice nebo se dozvědět tip k tréninku, v neformální atmosféře a přímo ve stopě. Kapacita projížďky bude omezená, přihlaste se přes registrační formulář.

Eva není hostem DATART Valachy tour poprvé. Zavítala k nám už na podzim 2023 na Běhej Valachy. Jak známo, k Evě totiž neodmyslitelně patří obě dvě sportovní disciplíny: běh na lyžích a vytrvalostní běh. Od mládí nejprve excelovala na lyžích, kde získala řadu úspěchů (tím největším bylo 5. místo na zimní olympiádě v roce 2014 v Soči). Od roku 2016 se pak rozhodla zaměřit na atletiku, kde v běžeckých disciplínách rovněž vybojovala řadu úspěchů a svým maratonským výkonem 2:26:31 na Mistrovství Evropy v atletice 2018 v Berlíně stanovila nový český rekord a získala na bronzovou medaili.

Letos na jaře oznámila ukončení sportovní kariéry, nadále se ale věnuje projektům na podporu běžeckého sportu, mj. jako vedoucí projektu Mattoni FreeRun, který sdružuje po celé republice kouče kondičního běhu pod hlavičkou Runczech.