Informace k cenám startovného na DATART Valachy tour 2024

4. 1. 2024 - Nový, v pořadí již 12. ročník DATART Valachy tour je za dveřmi: právě jsme spustili registraci do všech letošních závodů.

Ti, kdo k nám jezdí pravidelně, si jistě všimnou změn ve výši startovného. Je to opravdu tak: po pěti letech, kdy se postupně zdražovalo prakticky vše v našich životech a my jsme přesto udrželi základní startovné beze změn na úrovni roku 2018, už i my musíme přistoupit k nevyhnutelnému zdražení.

Do organizace jednotlivých závodů vstupuje řada nákladů: od surovin na občerstvení přes práci lidí až po nejrůznější poplatky, povolení, doprovodné služby, pohonné hmoty, služby záchranářů... U mnoha z těchto položek jde za posledních pět let o nárůst až na dvojnásobek.

Abychom nadále udrželi kvalitu a servis na úrovni, na jakou jste zvyklí, je zvýšení cen startovného bohužel nevyhnutelné. Ceny zvyšujeme o 100 až 200 Kč v návaznosti na organizační náročnost konkrétní akce.

U nejmenších dětí do 6 let na Franz Josef Kaiser Dětské Valachy tour ponecháváme startovné i nadále na symbolické výši při všech závodech, tzn. 50 Kč při registraci předem a 100 Kč na místě.

Děkujeme za pochopení.

Současně připomínáme, že startovné můžete pořídit za výrazně výhodnější cenu při registraci ve větším předstihu a bez obav, že vám „propadne“ při neočekávané situaci. Díky spolupráci s pojišťovnou Kooperativa máme pro vás opět sjednanou nadstandardní službu v podobě pojistky, díky níž o startovné nepřijdete v případě náhlé překážky. Startovné získáte zpět v případě nemoci, úrazu a dalších životních událostí - podrobnosti ZDE. Každý závodník je pro tento účel pojištěn automaticky.

Připomínáme také aktuální storno podmínky:

  • Uhrazené startovné se nevrací. Pokud se odhlásíte ze závodu do 30 dnů do startu, vracíme 30 % startovného.
  • Pokud vám účast znemožní nemoc, úraz či jiná nenadálá životní událost, můžete startovné získat zpět díky pojištění Kooperativa
  • Startovné také můžete kdykoli převést na jiného závodníka – do 7 dnů před akcí s manipulačním poplatkem 100 Kč, v den závodu za 200 Kč.
  • V případě zrušení závodu z důvodů vyšší moci vám startovné převedeme na jiný závod seriálu DATART Valachy tour.

Možnost převedení startovného na jiného závodníka:

Startovné je možné převést na jiného závodníka do 7 dnů od startu za poplatek 100 korun. Žádost napište mailem na valachytour@valachy.cz. Pošlete jméno a mail nového závodníka, který už musí být na závod přihlášen - bez zaplacení startovného. Startovné je možné převést na jiného závodníka i v den závodu za poplatek 200 korun.