VALACHY TOUR vyvrcholí 22. října běžeckým závodem, přijede i Jiří Homoláč.

11. 10. 2016 - Terénním běžeckým závodem BĚHEJ VALACHY 2016 vyvrcholí v sobotu 22. října v Resortu Valachy Velké Karlovice již čtvrtý ročník seriálu VALACHY TOUR. Sportovci v dospělých i dětských kategoriích se tak utkají o vítězství na běžecké trati, na poslední chvíli si zároveň mohou vylepšit svou pozici v celkovém bodování seriálu. Absolutní vítězové celého VALACHY TOUR totiž budou oficiálně vyhlášeni ve stejný den.

Hromadný start i cíl závodu bude již tradičně u karlovického hotelu Galik v údolí Léskové. Připraveny jsou dvě trasy, zapojit se tak mohou sportovci všeho věku a kondice bez ohledu na to, zda mají sport jen jako svůj koníček nebo se mu věnují na profesionální úrovni. „Ti zdatnější vyrazí na trasu dlouhou 12 km s převýšením 350 metrů. Pro ostatní je připravena trať 6,5 km s převýšením 100 metrů. Do čtvrtku 20. října je možné se registrovat za zvýhodněné startovné na www.valachytour.cz. Registrace v den závodu bude možná od 9:30 hodin do naplnění kapacity závodu,“ uvedl prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil

Vedle sportovního zážitku v podzimní valašské krajině s hezkými výhledy do okolí CHKO Beskydy se můžete těšit také na Jirku Homoláče. Své síly tak můžete poměřit s v současné době nejlepším českým běžcem na dlouhých tratích, který měl nejblíže k limitu na olympijský maraton v Riu

Před hlavním závodem dospělých se uskuteční dětské závody, k nimž se úvodní rozpravy před startem ujme právě Jirka Homoláč, který je také patronem dětských závodů. Děti poběží na různě dlouhých trasách dle věku – od těch nejmenší do 4 let, kteří závodí na trase dlouhé 100 metrů až po 16leté školáky, pro které je připraven závod na 1 800 metrů.

Při BĚHEJ VALACHY a vyhlášení celkových výsledků zároveň představíme termíny VALACHY TOUR na příští rok,“ dodal Vladimír Sušil.