Bike kemp Valachy vás „naučí“ jezdit na kole

- Termín Bike kempu Valachy se blíží. Jak bude probíhat? Na co se můžete těšit? V čem bude MTB kemp originální?

Velké Karlovice jsou jako stvořené pro sportování na horských kolech. Krásná a čistá příroda, horské prostředí, kdo by odolal... Přírodu Velkých Karlovic vyhledává pro svoji cyklistickou přípravu například olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý, mistr Evropy v maratonu Krystian Hynek, mistryně světa Tereza Huříková, silniční profesionálové Peter a Martin Velitsovi a mnozí jiní. Konají se zde vyhlášené závody Valachy tour, enduro Blinduro, cyklomaratony Karlovská 50, Beskyd tour a další. Velmi vyhledávané jsou také trasy Bikeresortu Valašsko, kde najdeme jak umělé traily pro všechny kategorie od začátečníků po tvrdé bikery, tak i nespočet přírodních stezek jako stvořených pro jízdu na horském kole. Nesmíme opomenout ani pohodovou cyklostezku Bečva.


Instruktoři kempu

ONDŘEJ KOBLIHA Z CYKLOTRENINK.COM

Hlavním instruktorem Bike kemp Valachy je trenér Ondřej KoblihaCyklotrenink.com (2.místo na Mistrovství Evropy v maratonu, 2. místo na Mistrovství České republiky v Uphill, 1. místo v Českém poháru v půlmaratonu, 2. místo na Valachy tour 2017 aj.)

Ondřej, coby trenér, dovedl své svěřence na Mistrovství světa, Mistrovství Evropy, Světový pohár, se svými svěřenci vybojoval titul Mistr České Republiky.

Cyklotrenink.com – odborníci na cyklistickou přípravu pod vedením cyklistického guru MUDr. Karla Martinka. Mezi nejúspěšnější svěřence Cyklotreninku patří například olympionici Ondřej Cink, Jan Škarnitzl, reprezentantky Jitka Škarnitzlová, Jana Czeczinkarová, účastník Giro di Italia Jan Hirt, silniční profesionál Dan Turek a mnozí další.


RADIM PAPRSTKA
Dalším instruktorem, který se o vás bude na MTB kempu starat, je dřívější reprezentant v Downhillu, který  se nyní znovu vrátil k závodění, a to ve stále populárnější disciplíně Enduro, Radim Paprstka.

V minulosti se Radim pravidelně účastnil sjezdových závodů nejen na domácí půdě, ale rovněž v zahraničí (juniorský vicemistr republiky, vítěz ČP v kategorii Hobby, 2. místo Slovenský pohár).

Svou premiérovou sezónu v české Enduro sérii zakončil Radim v uplynulém roce celkovým 6. místem v kategorii Race, nejlepšího výsledku sezóny pak dosáhl přímo na tratích Blinduro v prostředí Velkých Karlovic (3.místo kategorie Race).

Radimovu prezentaci můžete vidět zde: https://www.facebook.com/paprstkarider/ 

O odbornou stránku bude tedy postaráno.


Jak bude kemp probíhat?

  • Čtvrtek 12. 4. – společná večeře ve Spa hotelu Laterna, úvodní brífink, povídání na téma správný posed na kole, technika jízdy v terénu
  • Pátek 13. 4. - osvojení základů techniky na horském kole, překážková dráha, přírodní pumptrack, lehký terén. Večer beseda na téma příprava profesionálů, amatérů, zvýšení kondice, sport pro zdraví. Videorozbor z dopolední i odpolední výuky.
  • Sobota 14. 4. - výuka techniky jízdy v Bike parku Kyčerka, technika jízdy po zpevněných trailech a přírodních stezkách. Večer videorozbor z tréninků. Beseda na téma údržba, péče o kolo. Představíme nejmodernější trendy vývoje horských kol.
  • Neděle 15. 4. - trénink techniky jízdy a pilování všech předchozích poznatků.

Během celého kempu máte možnost otestovat nejnovější modely kol Rocky Mountain.

MTB kemp je určen pro všechny věkové i výkonnostní kategorie. Díky většímu počtu instruktorů garantujeme osobní a individuální přístup. Výuku přizpůsobíme Vašim schopnostem a požadavkům. Postaráme se o všechny, obavy typu „tohle nezvládnu“ nejsou na místě!

Takže, pokud máte rádi cyklistiku, sportování v krásné přírodě, pohodovou a přátelskou atmosféru, nemůžete na našem kempu chybět!! Těšíme se na vás 12.-15. 4. 2018 na hotelu Laterna ve Velkých Karlovicích.

Na Bike kemp Valachy se můžete přihlásit zde.

Tým pořadatelů.