Sněhové podmínky NOČNÍ STOPĚ VALACHY přejí

8. 2. 2018 - V posledních dnech se do Velkých Karlovic opět vrátila zima! Vleky jedou naplno a nadšení běžkaři již opět vyrazili do stopy (přes noc přibylo cca 10 cm přírodního sněhu, trať je prozatím strojově upravena pouze na trase hotel Galik - Obecní úřad). Předpověď počasí na další dny zní také velice slibně: dopoledne a večer pod nulou, odpoledne kolem nuly. A během příštího týdne by mohlo i přisněžit.

Aktuální sněhovou situaci můžete sledovat na webkamerách, stav stop na webu obce, nejaktuálnější informace o upravených trasách zde.


Registrace na NOČNÍ STOPU VALACHY

První závod seriálu VALACHY TOUR 2018 se koná již v sobotu 17. února 2018 v 18:00. Zázemí, start i cíl NOČNÍ STOPY VALACHY jsou u hotelu Galik. Závod se koná na okruhu dlouhém 7,5 km (okruh se běží dvakrát) na strojově upravených tratích Beskydské magistrály ve Velkých Karlovicích v údolí Léskové. Běžkaře trasa závodu s intervalovým startem zavede až pod hotel Horal a zpátky pak směrem k centru Velkých Karlovic. Mapa běžecké trasy.

Nezapomeňte, že každý závodník musí mít čelovku s nabitými baterkami!

Před závody dospělých vyráží na trať od 16:00 také děti - s hromadným startem dle věkových kategorií (nejmladší děti do 6 let mají závod v běhu, starší potom nazují běžky)

Náš tip: registrujte se a uhraďte startovné kartou do 15. 2. a získejte startovné o 100 Kč levněji!

Registrace na závod // Registrace dětí

Co když nebude sníh?

Pokud by byly sněhové podmínky špatné, není možné běžkařské závody uspořádat. Noční stopa Valachy by se tak změnila na večerní běžecký závod. Délka trasy by byla zhruba 10-12 kilometrů, zůstal by zachován začátek v 18 hodin i intervalový start. 


Doprovodný program

Jako vždy se můžete těšit na skvělou atmosféru a doprovodný program:

  • laserová show
  • prezentační a prodejní stánky Kilpi, Silvini, Reborn a Gogen Maxipes Fík
  • fotografie Nikon
  • natáčení reportáže České televize