FLASH: Vítězem VALACHY MANa je František Kubínek, Lapinová má zlato potřetí

4. 8. 2017 - Vítězem letošního VALACHY MANa, který se konal v pátek 4. srpna u Balatonu v Novém Hrozenkově, se stal František Kubínek. Devětadvacetiletý závodník Ekol teamu, čerstvý mistr ČR v olympijském triatlonu, vyhrál v čase 1:03:28.

Dle očekávání se o zlato popral s dvojicí týmových kolegů - Lukášem Kočařem, který skončil druhý s rozdílem 13 vteřin, a třetím Janem Čelůstkou, který za ním zaostal o necelé dvě minuty.

Kočař je aktuálním mistrem ČR v terénním triatlonu a Čelůstka mistrem ČR ve sprint triatlonu. Souboj tří mistrů na jediném místě se tak stal do poslední chvíle napínavou podívanou.

Mezi ženami vybojovala již potřetí zlato Slovenka Kristína Néč Lapinová, následovaná Annou Brychtovou a Barborou Šimkovou.

Celkem se do VALACHY MANa zapojila rekordní tisícovka sportovců všeho věku - od tříletých dětí až po ostřílené matadory. Kdo si v závodu dospělých netroufl na celou trasu, mohl ji absolvovat ve štafetě.

"Měli jsme vyprodáno dva týdny předem, zájem o VALACHY MANa rok od roku roste. Přemýšlíme, že příští rok zkusíme přidat dalších 100 až 200 míst," prozradil prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil

Výsledky najdete již nyní na ChampionChip.cz.