Jak budou závodit štafety na triatlonu

1. 8. 2017 - Na triatlon VALACHY MAN se přihlásilo celkem třicet štafet, z toho čtyři čistě dívčí! Celkově se tak přihlásilo o pět štafet více, než v minulém roce. 

Štafetu na VALACHY MAN tvoří vždy tři členové – plavec, cyklista, běžec. 



PLAVÁNÍ

Plavec musí být označen startovním číslem (psáno přímo na tělo) a na noze nad kotníkem musí mít řádně připevněný čip. Plave se 350 metrů dlouhý úsek okolo tří bójek, bójky jsou míjeny vždy po levé ruce. Je nezbytné, aby byl závodník připraven na startovní rampě včas!

KOLO

Cyklista na plavce čeká na začátku depa kol na označeném místě. Cyklista si musí od plavce převzít čip a připevní si ho řádně na nohu nad kotníkem. Cyklista následně běží do depa pro kolo, které je označeno startovním číslem (tvrdší ze startovních čísel). Na kolo může nasednout až za čárou označující konec depa. Cyklista následně jede na trať, která je označena jako DLOUHÁ, tedy 16 kilometrů. Cyklista po návratu do depa musí dát kolo na původní místo. Následně běží na místo, kde přebíral čip od plavce.

BĚH

Běžec čeká na cyklistu na začátku depa kol na označeném místě (je to to stejné místo, kde také čekal cyklista). Na tomto místě si cyklista převezme čip a řádně si jej připne na nohu nad kotníkem. Běžec musí mít na sobě (zepředu) připevněno startovní číslo (měkčí ze startovních čísel). Běžec běží trasu, která je označena jako DLOUHÁ, tedy 4,5 kilometru. V cíli dostane člen štafety pamětnické medaile i pro svoje kolegy ze štafety.


Tedy plavec je při registraci označen číslem na tělo, cyklista má startovní číslo na kole (to tvrdší), běžec (to měkčí) na triko nebo na triatlonový pásek. Na běžeckém startovním čísle jsou uvedeny jednotlivé velikosti trik KILPI  a na základě tohoto čísla také dostane každý člen štafety plaveckou čepici REBORN. Čas startu je uveden na obou číslech (jak tom na kolo, tak běžeckém).

V rámci triatlonu VALACHY MAN vyhlašujeme:

  • tři nejlepší štafety v kategorii žen
  • tři nejlepší štafety v kategorii muži a smíšené štafety