Na VALACHY DUATLON můžete testovat běžecké boty

28. 4. 2017 - Na VALACHY DUTALON 2017 budete moci otestovat trailové boty Inov-8, které zvládají bahno, sníh i náročný terén. Testované modely nového partnera seriálu VALACHY TOUR, značky Inov-8, jsou z řady Trail Talon 275 a X-Claw 275.

Testované boty si můžete rezervovat předem, pokud máte řádně zaplacené startovné, nebo si vybrat ve stánku Inov-8 v místě závodu. Testování bude v místě závodu zajišťovat bežecká prodejna Best4Run, která bude nabízet k prodeji i sportovní oblečení za závodních podmínek s možností platby kartou.


Co budeta na na VALACHY DUATLON testovat? Inov-8 Trail Talon 275

Po legendárních Race Ultra přišel Inov-8 s nástupcem - novým modelem Trail Talon. Tento nový koncept má našlápnuto překonat oblibu Race Ultra a nabídnout tak skvělou běžeckou botu do technicky náročných terénů, ale i na tvrdý povrch. Pohodlnější, o maličko těžší a robustnější Trail Talon 275 doprovází také lehčí bráška Trail Talon 250.

Podešev 275ky je vyrobena se tří různě hustých směsí. Patní část má největší tvrdost pro dobrou otěruvzdornost na tvrdém povrchu, obvodová část je měkčí pro výborný kontakt na tření a střední část je vyrobena z odolné kontaktní směsi, aby byla zajištěna dlouhá životnost vzorku.

Dezén vzorku, to je hlavní rozdíl mezi touhle novinkou a předešlou RU290. Špunty na obvodové části podešve jsou "vysunuty" o necelé 2 mm za hranu podešve (ven z boty) a cca 1 mm směrem dolů, takže podél celého obvodu podešve vznikají jakési drápky, které výrazně navyšují grip na blátě a sněhu. Objektivní poměr využití podešve na různém povrchu vidím na 60% trail 40% silnice, respektive 50/50.

Na Valachy Duatlon si můžete otestovat Trail Talon 275 v pánské i dámské variantě ZDARMA.

   


Dostupné pro testování jsou tyto modely:

  • Inov-8 Trail Talon 275 modrá, žlutá pánská 8 - 8,5 - 9 - 10 - 10,5 - 11 - 11,5 - 12 - 13
  • Inov-8 Trail Talon 275 šedá, růžová pánská 4 - 4,5 – 5 - 5,5 – 6 - 6,5 – 7 – 8

Pokud si některou z bot chcete na testování rezervovat, napište e-mail na valachytour@valachy.cz, uveďte své jméno, typ a velikost boty. DO PŘEDMĚTU E-MAILU NAPIŠTE: TESTOVÁNÍ INOV-8.


Inov-8 X-Claw 275

"Kdyby tahle bota byla auto, určitě by to byl offroad. X-Claw 275 jsme testovali už na několika závodech a musíme říct, že stojí za to ji obout."

Podešev vychází z X-TALONU 225 s tím rozdílem, že špunty mají větší plochu, aby unesly těžší běžce. Obvodová část podešve má tvrdší směs pro dokonalý záběr v bahně a na sněhu, vnitřní část naopak měkkou kontaktní pryž s vynikající adhezí na kamenech a skále. Výška špuntů je 8 mm.

Mezipodešev POWERFLOW má drop 8 mm a je složena ze dvou dílů. Patní část má měkčí směs a nabízí o 10% vyšší úroveň tlumení, přední část má vyšší hustotu, je tedy lehce tvrdší a nabídne přesnější a efektivnější odraz. Polymerový prstenec DFB, který kopíruje tvar plantární fascie je vložen mezi podešev a mezipodešev, je ukončen za hranou metatarzálu a při efektivním běžeckém stylu lehce napomáhá k odrazu (pružinový efekt).