Noční stopa přilákala na 450 sportovců, zvítězil Martin Holiš

18. 2. 2017 - Téměř tři stovky dospělých a k tomu 140 dětí se zapojilo do Noční stopy Valachy - úvodního závodu seriálu VALACHY TOUR, který se konal v sobotu 18. února ve Velkých Karlovicích

Vítězství vybojoval na trase 15 kilometrů s časem 0:46:11 Martin HolišPouhé dvě desítky vteřin za ním zaostali druhý Viktor Novotný a třetí Jan Kváš.

Mezi ženami byla nejrychlejší Tereza Tvarůžková s časem 0:50:44, která v celkovém pořadí v silné konkurenci obsadila úctyhodné patnácté místo.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

Noční stopa Valachy je mezi jinými běžkařskými závody ojedinělá konáním po setmění, což jí dodává neobvyklou atmosféru. Sportovci si trasu vedenou lesem i po loukách karlovického údolí Léskové osvětlují čelovkami, což je atraktivní zážitkem i pro přihlížející diváky.

Závod byl tradičně intervalový, do poslední chvíle tak nebylo jasno o vítězi.

Martin Holiš se VALACHY TOUR účastní již od druhého ročníku. Díky skvělým a vyrovnaným výkonům se stabilně drží na čelních příčkách celkového bodování, loni byl v celkovém hodnocení druhý. NOČNÍ STOPA ale byla za celou dobu prvním závodem, ve kterém vybojoval vítězství.

„Je to příjemný pocit. Už jen to, porazit mladší,“ komentoval to s úsměvem 44letý Martin Holiš. Za sebou nechal dokonce i všechny své svěřence, které jako trenér klasického lyžování vede a z nichž řadu přivezl na závody do Velkých Karlovic s sebou. Jednou z jeho „žaček“ je i vítězka mezi ženami Tereza Tvarůžková.

„Závod byl výborný, podmínky fajn. Cením si vítězství o to víc, že mou nejsilnější disciplínou je spíše  běh. Ale musím říct, že mi vyhovují všechny závody seriálu VALACHY TOUR. Je to dobrý nápad, rád sem jezdím, navíc to máme blízko,“ dodal Martin Holiš.

Děti závodily ještě před setměním na kratších trasách. Nejmenší děti do 6 let závodily v běhu, starší se utkaly v závodu na běžkách, s intervalovým startem stejně jako dospělí.


Výsledky Noční stopy Valachy

Muži:

  1. Martin Holiš (Česká spořitelna – Accola) 0:46:11
  2. Viktor Novotný (Horedole) 0:46:32,3
  3. Jan Kváš (TJ Rožnov pod Radhoštěm) 0:46:32,4

Ženy

  1. Tereza Tvarůžková (Craft Rocky Mountain Factor) 0:50:44
  2. Šárka Grabmüllerová (B&H České Budějovice) 0:54:50
  3. Lucka Krupová 0:55:43