Registrace na Noční stopu Valachy zahájena

3. 1. 2017 - První závod seriálu VALACHY TOUR 2017 už se blíží. Zahájili jsme registraci do závodu Noční stopa Valachy. Nezapomeňte: při přihlášení do 6. února máte výhodnější startovné.

REGISTRACE ON-LINE ZDE

„Loni nám bohužel počasí nepřálo, kvůli nedostatku sněhu jsme museli běžky na poslední chvíli zaměnit za závod v terénním běhu. Zato letos si to, zdá se, pořádně vynahradíme. Podmínky pro běžky jsou ve Velkých Karlovicích výborné, přírodního sněhu stále přibývá a podle předpovědí počasí nemá dojít k žádným teplotním výkyvům, které by kvalitu sněhu ohrozily. Těšíme se na opravdu pěkný sportovní zážitek s pravou valašskou zimou,“ uvedl prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil.

Pro závodníky bude připravena trasa dlouhá 15 km, vedená bezpečně údolím Léskové ve směru k hotelu Horal a zpět k hotelu Galik, kde bude připraveno zázemí i s možností převlékání a občerstvení. Startuje se intervalově, první závodník vyrazí na trať v 18 hodin. „Podmínkou účasti je z bezpečnostních důvodů čelovka. Závod se koná výlučně klasickou technikou,“ zdůraznil Vladimír Sušil.

Závodu dospělých budou tradičně předcházet závody dětí v různých věkových kategoriích na kratší vzdálenosti s hromadným startem. V 16 hodin budou soutěžit nejmenší děti do 6 let v klasickém běhu na 100 a 200 metrů. Starší děti už se pak utkají v závodu na běžkách na vzdálenosti od 300 do 1 200 metrů.

Vítězové se mohou těšit na hodnotné ceny, dospělí sportovci si mezi sebe navíc rozdělí prize money v celkové hodnotě 15 000 korun.


Nenechejte si ujít ani tradiční Karlovskou 50, která se koná v sobotu 28. ledna 2017 jako součást seriálu SkiTour!