Po závodě: jak se BIKE VALACHY líbil Jardovi Kulhavému?

17. 7. 2013 - Největší hvězda české horské cyklistiky, olympijský vítěz, mistr světa i Evropy. Za svoji kariéru již posbíral celou řadu titulů a ocenění, další ještě nepochybně přijdou! Jaroslav Kulhavý přijel poprvé na Valašsko a v rámci závodu BIKE VALACHY ukázal svoji extratřídu, když jasně zvítězil. Jak se mu závod líbil se dozvíte v článku!

Jardo, jak se vám závod BIKE VALACHY líbil?
Na začátku byl docela delší asfalt, až jsem si říkal, jestli jsem si neměl vzít silničku (smích), ale pak se to stočilo do terénu a ta trasa se mi opravdu hodně líbila - terénu v ní bylo dost, ale kopce přitom nebyly nijak extrémní. Navíc nabídla i pěkné výhledy do krajiny a hodně zajímavý byl i úsek korytem potoka a závěrečný sjezd po sjezdovce Razula. Nejezdím moc závodů, které bych si mohl užívat, ale tento jsem si opravdu užil.

Závod BIKE VALACHY pro vás byl mimo jiné i prověrkou toho, jak máte natrénováno před blížícím se mistrovstvím České republiky. Jak tento test dopadl?
Jsem spokojený. Od pondělí jsem měl v kuse dlouhé tréninky, takže jsem už i cítil menší únavu a při závodu jsem do toho nedal vše, což jsem ani jsem nemusel, když jsem většinu trati jsem jel sám, svým tempem. Vyšlo vše, co jsem čekal a potřeboval směrem k dalšímu závodům.

Před závodem jste naznačoval, že s ohledem na délku i profil nemusíte být jasným vítězem. Koho z dnešních závodníků jste považoval za největší ohrožení?
Počítal jsem s Boudným, Ulmanem, Jobánkem… Čekal jsem, že mě potrápí víc.

A jak jste byl spokojený s počasím? Vadilo vám, že po pátečním dešti byl terén bahnitý?
Bláto mi nevadilo, i když to občas klouzalo, ale je fakt, že raději mám sucho. Jinak počasí bylo super – ani vedro, ani zima. Co mi opravdu vadí, je chladné počasí.

Jak moc se valašské terény podobají Orlickým horám, které jsou vaším domovským tréninkovým terénem?
Tady jsou to větší terény a koukal jsem taky na ty pěkné roubenky podél trasy, je to něco jiného než u nás. Celkově mám hory rád a trénuji na nich nejraději. Mám projeté i Krkonoše, Jizerky, ale na Valašsku jsem poprvé a moc se mi tu líbí.

Takže se zúčastníte i příští rok?
Pokud mi to časově bude vycházet, určitě přijedu i příště.