Aleš Valenta představuje svoji štafetu

29. 7. 2016 - Čestný host triatlonu VALACHY MAN 2016 a patron dětských závodů, Aleš Valenta, představuje svoji štafetu. Výběr podle očekávání nebyl jednoduchý. Vzácně se se sešel stejný počet běžců i cyklistů. Ze všech účastníků jsme vybrali na cyklistickou část Jaroslava Maniše, na běžeckou část pak Gabrielu Dvořákovou. V článku vám představíme jejich příběhy a Aleš Valenta popíše, jak štafetu na takové akci chápe.

Olympijský vítěz v lyžařské akrobacii z roku 2002,  Aleš Valenta, nemá s triatlonem zkušenosti. "Po dohodě s pořadateli jsem se rozhodl zapojit do štafety a to do plavecké části. Tam to zkazím nejméně," směje se v nadsázce Aleš Valenta. "Ne vážně, bude to pro mě úplně nová zkušenost, ale předem říkám, že na vítězství nepomýšlím. Chci si Valachy mana i štafetu užít! Doufám, že i další dva členové štafety to budou chápat stejně," dodává Aleš Valenta.

Proto Aleš Valenta společně s pořadateli vybral cyklistu Jaroslava Maniše a běžkyni Gabrielu Dvořákovou. Tady jsou příběhy obou vybraných účastníků.


Jaroslav Maniš, cyklistická část

"Proč bych se chtěl zrovna já zúčastnit štafety po boku olympijského vítěze a dalšího kolegy z řad veřejnosti? Odpověď je jednoduchá, jak jen Valach tělem i duší, původem z Hošťálkové, může odpovědět:

Mám rád všechny druhy sportu a v žádném nevynikám, tudíž bych se chtěl jako obyčejný smrtelník, který miluje sportování, jednou 'odměnit' tímto závodem po boku někoho tak slavného, jako je Aleš!

Určitě bych do toho dal všechno, ale na vítězství to v mém podání nebude :-))). Aktivně jezdím na horském i silničním kole. Tzn. že bych jel ve štafetě kolo. Je mně 47 let a jsem hasič z povolání.

Takže kdyby náhodou Aleš jako skvělý sportovec neměl námitky, budu připraven na start :-)"


Gabriela Dvořáková, běžecká část

"Ráda bych se tímto ucházela o místo běžce v Alešově štafetě, jelikož si už léta netroufám na disciplínu plavání a teď bych měla konečně parťáky na mě ne moc oblíbené disciplíny.

Běhám především dlouhé tratě 10 - 42 kilometrů a chtěla bych stráááášně moc zažít atmosféru triatlonu a být součástí tohoto závodu.

Pokud by si mě Aleš vybral, byla by to pro mě pocta a zadostiučinění vůči těm, kteří neustále odmítají vytvořit se mnou štafetu."