Ondřej Synek: Na Valašsko rád vzpomínám i jezdím

29. 4. 2015 - Ondřej Synek je zpět na VALACHY TOUR. Fenomenální veslař, dvojnásobný držitel olympijského stříbra a řady dalších titulů, se letos rozhodl častěji "potrápit svaly" při závodech jiných než na vodě a už se těší na start VALACHY DUATLONU. Bude se mu dařit stejně jako před dvěma lety na triatlonu VALACHY MAN? Nejen o tom jsme si s ním povídali pár dnů před jeho cestou do Velkých Karlovic.

Ondřeji, na VALACHY TOUR a do Velkých Karlovic se vracíte po dvou letech. S jakými vzpomínkami?

Na Valašsko vzpomínám velice rád. Závod v triatlonu VALACHY MAN v roce 2013 měl skvělou přátelskou atmosféru a navíc se mi moc líbilo prostředí.

Tehdy jste překvapil spoustu fanoušků. Vybojovat v triatlonu páté místo v silné konkurenci, zvláště když vaší specializací je úplně jiná sportovní disciplína, je obdivuhodné. Tentokrát vás čeká duatlon, který zahrnuje „jen“ horské kolo a běh, bez plavání. Jak to vidíte – je pro vás tato kombinace lehčí?

Triatlon se mi tehdy opravdu povedl, všechny disciplíny mám vyrovnané. Samozřejmě nejvíc jsem ztratil v depu (smích). Duatlon by měl být pro mě lehčí, i když zatím neznám profil bežecké části. Do kopce s mými 105 kilogramy to přeci jen bude trochu těžší.

Při nedávné tiskové konferenci před sezónou jste oznámil, že máte v plánu účastnit se letos více závodů, zejména cyklistických. Jak velkou roli hraje kolo ve vaší přípravě?

Kolo je pro mě výborný tréninkový prostředek. Loni jsem začal jezdit mnohem víc než v předchozích letech. Rád se na něm odrelaxuji i při výletu s rodinou.

Velké Karlovice a vůbec celá oblast Valašska je pro vás, Pražáka, trochu z ruky. Jak často se sem přes rok dostanete?

Zatím jsem byl na Valašsku za poslední 3 roky dvakrát a rád se vždy vrátím. Je to krásná část republiky - krajina je naprosto úžasná, lidé milí a pohodoví.

Posledně jste kromě sportu zvládl v Resortu Valachy i krátkou dovolenou. Jak to máte v plánu letos? Bude opět nějaký relax, případně zvládnete ještě navštívit nějaký další závod VALACHY TOUR?

To bohužel z časových důvodů nezvládnu. Ale určitě nebudu na Velkokarlovicku naposledy.

Velké Karlovice jsou vyhlášenou destinací, která nabízí příležitosti jak pro turistiku a cyklistiku, tak i pro relaxaci – koupání, saunování, masáže… Jaké formě odpočinku vy osobně dáváte přednost? U čeho nejlépe „vypnete“?

Já osobně nejraději spojuji lenošskou dovolenou s tou aktivní. Takže vydržím celý den u vody jen tak ležet, ale i celý den prosportovat.

A jaké máte plány na letošní sezonu? Nebo už máte v hlavě spíše tu další, olympijskou?

Letos je pro mě důležitý rok. Z mistrovství světa se musím kvalifikovat na Olympijské hry v Riu a pak už myšlenky půjdou jen olympijskou cestou.

Děkujeme za rozhovor a těšíme se na viděnou na startu.